kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



İnönü'de facia: 11 ölü 70 milyon yaralı

2.5 milyon nüfusluk Letonya'nın 11 dakikada attığı 2 gol rüyayı kâbusa çevirdi. İmkansızı başardık. Portekiz'deki finallere turist olarak gidiyoruz

Cumartesi gecesi Riga'da dondurucu soğukta ve buzlu zeminde yenilmiştik Letonya'ya.. Biz çok kötü oynamıştık ama, 10 kişi kaldığımız halde rakibin son dakikalarda kornerlerde bile gol aramak yerine zaman geçirmeye çabalaması karşısında umutlanmıştık. Letonya bizden korkuyordu. Çünkü biz dünya üçüncüsüydük...

İnönü'deki maç da bu atmosferde başladı. Hakan, Tümer, Deniz, Ümit ve Ömer ilk maçtaki kadrodan farklı isimlerdi. Ama asıl farklılık İlhan, Nihat ve Emre'nin hareketli oyunlarıydı.

Tugay'ın nefis pasında Nihat'ın vuruşunun direği sıyırıp dışarı çıktığı 8. dakikadan itibaren inanılmaz bir baskı kurmaya başladık. Ardından üst üste şutlar ve ortalarla rakibi bunalttık. Aslında Letonya da bunalmaya hazır bir görüntüdeydi.

20. dakika dolarken ve Letonya kalemize şut bile çekememişken Tümer-İbrahim organizasyonuyla başlayan atağımızda Nihat'ın ortasında İlhan'ın süper volesi ağlara gitti.

İkinci yarı tempo önce düşüktü. Sonra öyle bir yükseldi ki kalp hastalarının çoğu için riskli oldu maçı seyretmek..

Gökdeniz'in girip Tümer'iun çıkmasıyla tekrar vites yükselttik. Genç oyuncunun sağ kulvardan nefis getirip içeri bıraktığı topa Hakan Şükür müthiş bir dokunuş yaptı ve herkesi ayağa kaldırdı.

Alacakaranlık kuşağı
Tam, "Bu iş bitti" derken Letonya sağ kanadımızdan, bir gün önce Alman Ümit Takımı'nın golü attığı yerden bir faul kazandı. Laizans'ın ortasında ilk soğuk duşumuzu aldık.

77. dakika dolarken kaleci Kolinko'nun degajını Deniz ıskalayamayabilirdi. Bülent kırmızıyı görme pahasına Verpakovski'i düşürebilirdi. Ama ikisi de olmayınca ikinci duşumuzu aldık.

Şenol Güneş çaresizlik içinde önce Hasan'ı sonra Tuncay'ı alıyor ama 4 ay önce bütün dünyayı kendisine hayran bırakan Konfederasyon Kupası'nda üçüncü olan takımı bozmanın faturasını hem kendisine hem de bütün bir ülkeye ödetiyordu.

Dünya sıralamasında 56. sıradaki Letonya futbol dersi vererek İstanbul'dan Portekiz vizesiyle dönmeyi başarıyor ve Euro 2004'ün sürpriz finalisti oluyordu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır