kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



Güneydoğulu vekiller dokunulmaktan korkuyor

TBMM Yasama Dokunulmazlıklarını Araştırma Komisyonu Başkanı Hüsrev Kutlu, Doğu ve Güneydoğu illerinden seçilen milletvekillerinin dokunulmazlıkların sınırlandırılması konusunda tedirgin olduklarını bildirdi.

Araştırma Komisyonu, dokunulmazlık konusunda siyasi partiler ile üniversitelerden gönderilen görüşleri değerlendirmek üzere Başkan Hüsrev Kutlu başkanlığında biraraya geldi. Komisyon Başkanı Kutlu, çalışmalara başlarken yaptığı açıklamada, bir soru üzerine, bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle bu milletvekillerinin bazı tereddütleri bulunduğunu kaydetti. Kutlu, "Dokunulmazlık kalkarsa yanlış muamelelere maruz kalınacağı endişesi var'' dedi. Kutlu, bir gazetecinin "Yargıya güven'' tartışmalarını anımsatarak görüşlerini sorması üzerine, "Yargıya güvenmek zorundayız. İkinci bir yargımız yok, alternatifi de yok'' karşılığını verdi. Ancak bazı yargı mensuplarının tartışma yaratabilecek uygulamaları bulunduğunu kaydeden Kutlu, "Bunlar yargı hakkındaki kanaatleri sarsmaktadır. Türkiye ne yargının hiçe sayıldığı bir devlet olmalı ne de hakim devleti olmalı. Demokratik hukuk devleti olmak zorundayız'' diye konuştu.

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU
Bu arada, CHP'li Atilla Kart ile Bülent Tanla, dokunulmazlık dosyalarını görüşmeyerek görevini kötüye kullandığı iddiasıyla TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesi, dün savcılığa verildi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır