kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



Çetin Afganistan'daki en yüksek sivil temsilci

NATO Genel Sekreteri George Robertson, eski TBMM Başkanı ve Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin'in Afganistan'da ''NATO Yüksek Sivil Temsilcisi'' olarak atandığını duyurdu.

Robertson tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çetin'in 1991-1994'de Dışişleri Bakanı, 1997-1999'da TBMM Başkanı olarak görev aldığı ve çeşitli hükümetlerde de bakanlıklar yaptığı hatırlatıldı. NATO açıklamasında, Hikmet Çetin'in, Bonn Anlaşması çerçevesinde, NATO'nun Afganistan geçici yönetimine yardımlarının siyasi ve askeri uygulamalarının koordinasyonu ve yürütülmesinden sorumlu olacağı, Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF), BM ve uluslararası çeşitli koordinasyon organlarıyla yakın işbirliği içinde çalışacağı bildirildi. Açıklamada, Yüksek Temsilci'nin ISAF görevinin başarısı açısından çok önemli bir rol oynayacağı, NATO Genel Sekreteri Robertson'ın, Çetin'in bu amaçla büyük katkısı olacağına inandığı belirtildi. Çetin, NATO'nun Afganistan'daki operasyonları çerçevesinde, yerel makamlarla koordinasyon ve diyalog, siyasi temaslar, komşu ülkelerle temaslar yapacak. NATO Genel Sekreteri'nin Makedonya'da da aynı tür görev üstlenen bir siyasi temsilcisi bulunuyor.

ZOR GÖREV
Çetin, NATO Genel Sekreteri Robertson'ın Türkiye'ye yaptığı veda ziyareti sırasında, konunun gündeme geldiğini, kendisinin adını Dışişleri Bakanı Gül'ün bildirdiğini açıkladı. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Çetin, şunları söyledi "Sayın Gül, İsveç'ten beni aradı ve 'Hayırlı olsun. Sana çok önemli bir görev verildi. Artık Afganistan'daki NATO'nun en üst düzey sivil yöneticisi olacaksın' dedi. Bu bir anlamda sürpriz oldu. ABD'nin ve Avrupa'nın verdiği destek ülkem adına beni onurlandırdı. Bu zor bir görev, ancak yıllarını dış politika ve siyasete veren biri olarak, altından başarıyla kalkabileceğime de inanıyorum."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır