kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



Hoşgörünün adı Lionslar

Lions Dünya Başkanı Dr. Lee, Hoşgörü Günü için geldiği Türkiye'den mesaj verdi Biz; dil, din, ve ırk farkı gözetmeden çalışıyoruz

Dünya Hoşgörü Günü nedeniyle Galata Mevlevihanesi'nde yapılan sema gösterisine katılmak üzere İstanbul'a gelen Lions Dünya Başkanı Dr. Tae Sup Lee medeniyetler çatışmasına en iyi yanıtın sayıları 1.5 milyona ulaşan Lions'lar tarafından verildiğini söyledi. Lions Kulüpleri'nin din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin topluma gönüllü hizmet etmek üzere bir araya gelen insanlardan oluştuğunu kaydeden Dr. Lee, yürütülen çalışmalarda da bu ayrımların yapılmadığını vurguladı.

SALDIRIYA KINAMA
Türkiye'de sinagoglara yönelik saldırıyı da kınayan Dr. Lee şöyle konuştu "Terörizm delice vahşi bir olay. Biz bunu yapanların zihniyetini anlayamıyoruz. Yaralananlara sağlık, hayatını kaybedenlerin yakınlarına da taziyelerimi sunuyorum." 92 ülkede 1.4 milyon kişinin Lions kulüplerine üye olduğunu kaydeden Dr. Lee, "Resmi değil ama benim kişisel hedefim iki yıl içinde bu sayıyı 1.5 milyona çıkarmak. Beklentim gelecek 10 yılda da 2 milyon kişiye ulaşılması" dedi.

Türk Lionsları'nın, Türkiye'nin dünyaya açılmış ilk yüzü olduğunu kaydeden Dr. Lee, "Avrupa'da çok aktifler. Zaten bunun sonucu Avrupa Lionslarının dünya Lionslarının başkan yardımcılığı için gösterdiği tek aday Nesim Levi. Avrupa yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlar onu destekliyorlar. Nesim Levi ile geçmişte bir yıl süreyle birlikte çalışma olanağımız da oldu " dedi.

Nesim Levi ise "Lionslar toplumdaki insan niteliğine de büyük katkı yapıyor. Türk Lionsları 40 yıldır çeşitli hizmetlere imza atıyorlar. Topluma kazandırdığı ve her biri önemli görevler icra eden çok sayıda vakıf var. Türk Kalp Vakfı, Türk Böbrek Vakfı, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, Altı Nokta Körler Derneği, Lions Göz Bankası vakıflardan sadece birkaçıdır" dedi.

Nevzat ATAL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır