kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



Kürtajda can verdi

Türkiye'de reçete yazması bile yasak olan Kırgız doktorun kürtaj yaptığı on bir haftalık hamile Vatan Yılmaz, operasyonun ardından yaşamını yitirdi. Genç kadının rahminin delindiği belirlendi

İzmir'de özel bir klinikte kürtaj yaptıran 34 yaşındaki Vatan Yılmaz, Kırgız asıllı doktor Busalyma Duisheva'nın yaptığı müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede son nefesini verdi. Genç kadının eşi Veli Yılmaz doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir Tabip Odası Başkanı Fatih Sürenkök ise on haftayı aşmış gebeliklerde kürtajın yasalara göre suç sayıldığına dikkat çekti ve tabip odasında kaydı olmayan Kırgız doktorun reçete bile yazamayacağını söyledi.

Üç çocuk annesi Vatan Yılmaz geçtiğimiz hafta dördüncü çocuğuna hamile olduğunu anlamış ve eşine haber vermeden bebeği aldırmaya karar vermişti. Görümcesi Hüsniye Berber'le birlikte cuma günü Doğanlar Mahallesi'ndeki Pratisyen Doktor Muharrem İdiz'e ait Deva Polikliniği'ne giden genç kadın Doktor Duisheva'ya muayene olmuştu. Görümcesinin iddiasına göre Kırgız asıllı doktor hamileliğin 11 haftayı tamamladığını ancak yine de kürtajı gerçekleştirebileceğini söylemişti. Dr. Duisheva'nın 170 milyon liralık ücretini de ödemeyi kabul eden Yılmaz, ameliyat masasına yatmıştı. Ve hiçbir ilaca alerjisi olmadığı bilgisini veren genç kadın narkozla uyutulmuştu.

SANCILARLA UYANDI
Duisheva kürtajı gerçekleştirdikten sonra Yılmaz'ın uyanmasını beklemeden poliklinikten ayrılmıştı. Narkozun etkisi geçtikten Vatan Yılmaz da görümcesi ile birlikte klinikten ayrılarak evine dönmüştü.

Ancak genç kadın gece yarısı şiddetli kanama ve sancıyla uyandı. Olayı öğrenen eşi Veli, hemen Vatan'ı kürtaj yaptırdığı kliniğe götürdü. Yılmaz'ın doktoru Duisheva genç kadına ağrı kesici iki iğne yaptıktan sonra evine dönebileceğini, sancılarının geçeceğini anlattı. Ancak ağrılar gece boyu sürdü ve ertesi gün dayanılmaz bir hal aldı. Yılmaz yine doktoruna gitti ama Duisheva artık yapabileceği bir şey olmadığını söyledi.

Can çekişen Yılmaz bu kez de Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı. Ancak çektiği acı ve sancılara bir buçuk gün dayanabilen Yılmaz pazar sabahı yaşamını yitirdi.

RAHÄ°M DELÄ°NMÄ°Åž
Yapılan otopside Vatan Yılmaz'da Uterus (rahim) delinmesi tespit edildi. Kırgızistan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Türkiye'ye ihtisas yapmak için gelen Busalyma Duisheva'nın bir yıl önce ihtisasını tamamlayarak Ege Üniversitesi'nden ayrıldığı ve Deva Polikliniği'nde çalışmaya başladığı belirlendi. İzmir Tabip Odası Başkanı Fatih Sürenkök yasaya göre Kırgız doktorun odada kaydının bulunması gerektiğini aksi takdirde değil kürtaj yapmak, reçete bile yazamayacağını söyledi.

MUAYENEYE GİTTİ: BIÇAK ALTINA YATTI
Yılmaz'ın muayene için gidip bıçak altına yattığı Deva Polikliniği'nin de, "ehliyetsiz" olduğu anlaşıldı. Kliniğin kadın hastalıkları ve doğum ruhsatı bulunmadığı belirlendi. Yalnızca, genel pratisyenlik ve diş hekimliği ruhsatı olan ve bu tür operasyonların yapılmasının kesinlikle yasak olduğu kliniğin, yasal işlemlerin ardından kapatılacağı bildirildi.

Kadir KEMALOÄžLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır