kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



32 yaşında 10 milyon dolarlık şirket yarattı, finalist oldu

Öğrenci iken kurduğu şirketi 10 milyon dolar cirolu bir gruba dönüştüren Nuray Karalar, Dünya Genç Girişimci İşadamı Yarışması'nda (WYBA) Türkiye'yi temsil edecek

Dünya Genç Girişimci İşadamı Yarışması'nın (WYBA) Türkiye Finali'ni, Gate Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Nuray Karalar kazandı. İstanbul'da 5 Aralık'ta yapılacak olan ve 20 ülkeden finalistin katılacağı dünya finalinde Türkiye'yi temsil edecek olan Karalar, 1989'da daha öğrenci iken ODTÜ-KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde genç girişimcilere sunulan imkanları görerek ağabeyi ile Gate Elektronik'i kurmuş.

GELECEĞİ ÖNCEDEN GÖRDÜ
80'li yılların sonundan itibaren Türkiye'deki fabrikaların, operatör firmaların, Silahlı Kuvvetler'in yurtdışından aldığı sistem ve cihazların daha kompleks hale gelmeye başladığını gören Karalar, kullanıcıların yurtdışına bağımlılığını azaltmak, daha kısa zamanda daha ekonomik, güvenilir çözümlere ulaştırmak için, şirketin ilgi alanını, "bakım onarım ve teknoloji merkezi'' olarak belirlemiş. Karalar, ODTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin katkılarıyla savunma sistemlerinden başlayarak, yaklaşık 2 bin 700 fabrikada, daha kısa zamanda ve daha ekonomik teknik dokümantasyona ihtiyaç duymayan bir bakım onarım konsepti geliştirerek hizmet vermeye başlamış.

10 milyon dolar ciroya sahip Gate Elektronik, uydu haberleşme sistemi bakım onarımı, mobil telefon baz istasyonu modülleri, yer ve hava iletişim sistemleri, radarlar, helikopter, tank lazer atış ve piyade atış simülatörleri alanlarında hizmet veriyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır