kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



Hidayet Kaya görevden alındı

Birbiri ardına kötü sürprizler yaşanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda taşlar yerinden oynamaya başladı. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Hidayet Kaya görevinden alındı

Özelleştirme İdaresi'nde taşlar yerinden oynamaya başladı. Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Yardımcısı Hidayet Kaya'yı görevden aldı.

2003 yılı için 4 milyon dolar özelleştirme geliri hedefleyen ÖİB'nin düzenlediği her büyük ihalede hüsrana uğraması, kurumu karıştırdı. Telekom, Milli Piyango, Petkim özelleştirmeleri, sermaye iyasaları ve ihale hizmetleri daire başkanlıklarından sorumlu olan Kaya, ani bir kararla dün görevine veda etti. Her konuda suskunluğunu koruyan Özelleştirme İdaresi'nde, görevden alınmanın ardından da bir açıklama yapılmadı.

Kurumun, bu yılki iddialı hedeflerinin birer birer suya düşmesi süreci Petkim ihalesiyle başladı. Petkim ihalesini kazanan Uzanlar'a ait Standart Kimya'nın teminatı yatıramamasıyla ihale iptal edildi ve 605 milyon dolarlık gelir bir başka tarihe ertelendi.

Tekel ve Tüpraş ihalelerinde ise açık artırma yöntemini uygulamama kararı nedeniyle sert eleştirilere maruz kalan Özelleştirme İdaresi, Tekel'in sigara işletmesi için gelen 1 milyon 150 bin dolarlık en yüksek teklifi öngörülen değerin altında bularak ihaleyi iptal etti.

2003'ün önemli hedeflerinden olan Tüpraş, Milli Piyango, Vakıfbank, Telekom özelleştirmeleri ise yine bir başka bahara kaldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır