kapat
20.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



Alkol özelleştirmesine yargı freni

Tekel'in alkollü içkiler bölümünün satışı, Ankara 8. İdare Mahkemesi'nce durduruldu. En yüksek teklifi veren Ortak Girişim Grubu "ihale şartları değişir"mesajı verdi

Tekel'in alkollü içkiler bölümünün özelleştirme ihalesine ilişkin süreç Tek Gıda İş Sendikası'nın Ankara 8. İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuru üzerine durduruldu. Mahkeme, Anayasa'nın tekelleşmeyi önleyici 167. maddesine, kamu yararına ve rekabet hukukuna aykırılık gerekçesiyle açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Tekel'in alkollü içkiler bölümünün özelleştirilme ihalesine 292 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Nurol-Limak-Özaltın-TÜTSAB Ortak Girişim Grubu vermişti. Grup adına konuşan Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Biz bu olayın tarafı değiliz ama mağduru olabiliriz" dedi.

"Sürecin sonuçlanmasında geç kalınırsa işin şartları değişir" mesajı veren Özdemir, o zamanki mevcut koşullara göre teklif verdiklerini, hukuk engeli aşılamazsa sorun çıkacağını ve işin boyutunun değişeceğini söyledi.

"Durumun böyle olduğunu bilmiyorduk" diyen Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü

"Biz bu şekilde bir davanın olduğunu bilmiyorduk. İhale sürecinde Özelleştirme yöneticileriyle oturum yaptık. Kendilerine 'Sendika ile ilgili bir sorun var mı?' diye sorduk. Ancak bize bir sorun olmayacağını söylediler. Hukukun verdiği her karara saygılıyız. Biz her türlü işlemimizin hukukun içinde olmasını isteriz.
Sonuçta biz bu işi Tekel'de çalışan işçilerle birlikte yapacağız. Dolayısıyla onların sendikasına da saygılıyız. Ancak bu sürecin sonuçlanmasında geç kalınırsa işin şartları değişir. Biz bu ihalede yüksek ve iyi fiyat verdiğimizi düşünüyoruz. Eğer hukuk engelini aşamazsak sorun olur."

'Yeni tekel yaratılıyor'
Tek Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Türkel ise "Devlet tekelinden özel sektör tekeline geçiliyor" dedi. 90 bin üyesi olan sendikanın Tekel özelleştirme uygulamalarıyla ilgili 10'dan fazla dava açtığını bildiren Türkel, "Herkes babasının mülkünü bile bu kadar kolay satamaz" diyen Türkel, hukukun unutulduğunu ifade etti.

Banu AKTAÅž


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır