kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

KENAN ONUK


Riga bozgunu

Dün akşam Letonya'ya deplasmanda yenildik. Çok kötü oynadık ve rezil olduk. Çarşamba akşamı daha iyi bir futbolla rövanşı alıp Portekiz biletini kapabilir miyiz? Bu, büyük olasılık. Ama dün akşamki Şenol Güneş'in kadrosuyla hayır!!!

Güneş'in milli takımdaki kariyerinin son maçı Çarşamba akşamı İstanbul'da. Dün akşamki kadromuza bakarsak 5 akşam üst üste oynasak Letonya'yı ne yazık ki yenemeyiz.

Riga'da ilk 11'de çok formsuz 5 oyuncumuza yer verdi Güneş. En kötüden başlayarak sıralayalım.

1.Ergün Çok yorgun. Ayağını kullanamıyor. Çoğunlukla sahada saklanıyor. Formsuz ve etkisiz. Topla buluştuğunda yaptığı tüm ortalar rastgele ve sıradandı. Ergün'ün maçtan 24 saat önce antrenörüne, "Ben çok formsuzum. Lütfen beni affedin" demesi de önemli bir özelliktir.

2.Okan Sağ kanatta aldığı hiçbir topu kullanamadı. Adam eksiltemedi. Etkili ve derinlemesine paslar atamadı. Neredeyse 1.5 yıldır maç eksikliği var. Sezon başından beri Inter'de ilk 18'e giremiyor. Peki bu kadar maç eksiği olan adamın dünkü kritik maçta ne işi var?

3.Fatih O kadar sorumsuz, o kadar formsuz ki, Fener seyircisi bile son maçta uzun uzun protesto etti onu. Şenol Güneş belli ki F-Bahçe-Rize maçında ya başka bir yerdeydi ya da Fatih'in son maçından haberi yok.

4.Tugay Futbolu bırakmak üzere. Böylesine zor maçlarda en güç görevlerden biri olan oyun kurucu olamayacağını, takıma zararı olabileceğini form durumunun böylesine kritik maçlarda asla yeterli olmadığını Tugay biliyor, Şenol Güneş habersiz.

5.Antrenörümüzün bir başka idefiksi Emre Belözoğlu. Sakatlıktan yeni kurtuluyor. Kendi takımında haftalardır yok. Ama Güneş'in kafasından oluşturduğu kadronun ilk adamı. Böyle şey duydunuz mu?

Emre Aşık, Bülent, İbrahim, Nihat ve İlhan formda. Çaba harcıyorlar. Ama formsuz arkadaşlarının arasında dün akşam kayboldular. Nihat ve İlhan, tek bir olumlu pas alamadılar. 5 kişilik defansı geçebilmeleri için tek bir yardım alamadılar. Şenol Güneş, formda oyuncuları arasında Deniz'i de düşünebilirdi.

Hadi bir hata yaptın. Formsuz orta sahayla başladın. Yedekte olan maçın kaderini değiştirebilecek iki oyuncuyu, Tümer ve Gökdeniz'i neden oyuna almadın? Oyunu okumakta bu kadar yeteneksiz olan bir adama milli takım nasıl teslim edilebiliyor? Ya da Güneş çevresindekilerle de konuşup farklı bir 11 neden oluşturamıyor?


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır