kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

ÖMER ÜRÜNDÜL


İşimiz zor

Kura çekiminde Letonya çıktığında Türkiye'de sevinmeyen yoktu. Ama çok bozuk bir zeminde karşımıza beklediğimiz gibi disiplinli, çok koşan, sert oynayan, savaşan bir takım çıkınca, karşılaşmanın zorluk derecesi üst düzeye yükseldi.

İlk devrede istediğimizi sahaya yansıtamadık. Biz de kora kor mücadele ettik, ama top yapamadık. Oyuna hiçbir bölümde hükmedemedik. Orta saha forvet bağlantısını kuramadık. İlerde İlhan ile Nihat kalabalık agresif savunma karşısında pasifize oldular. Bu ikilinin arkasında Emre Belözoğlu da aynı sıkıntıyı yaşadı. Bilhassa Nihat'ın alışılmışın dışındaki durgunluğu ve hiçbir özelliğini sergileyemeyişi gol yollarında önemli bir handikap teşkil etti.

Kanat bindirmelerinde yetersiz kaldık. Çünkü Letonya kenarları sürekli yardımlaşmayla kapatıyordu. Böyle bir tabloda hücum gücümüz çok kısır kaldı. Bu arada rakibin zaman zaman yaptığı ani çıkışlarda tehlikeler yaşadık. Rüştü birçok pozisyonda başarılıydı, ama bu akınların bir tanesinde skor dezavantajına düştük.

İkinci yarıda oyun aynı görüntüde geçti. Daha çok topa sahip olup karşı alanda gözükmeye başladık. Ama pozisyon bulamıyorduk.

Bu arada Emre Aşık da kırmızı kart görünce işimiz daha da zora girdi. Ama neyse ki Letonya'nın da temposunda düşüş başlamıştı. Son dakikalarda önemli iki fırsat yakaladık ama üst üste iki pozisyondan yararlanamadık ve iş rövanşa kaldı.

Dünkü oyunumuz genelde hiç de tatmin edici değildi. Kilit oyuncularımız formsuzluklarından dolayı beklediğimiz performansı gösteremediler. En çok ümit bağladığımız Nihat'ı da son senelerde hiç böylesine pasif görmemiştik.

Göze batan en iyi isim İbrahim idi. Ondan sonra da kaptan Bülent... Kaleci Rüştü de hatasız oynadı.. Artık rövanşta işimiz zor.. Defansta Fatih ve Emre Aşık dışında kaleci Rüştü de cezalı duruma düştü. Bizi İnönü'de son derece kritik ve zor bir maç bekliyor.

Fransız hakem Gilles Veissiere, çok kötü bir yönetim gösterdi. Ev sahibinin sert hareketlerine ve bizi sinirlendirmelerine prim tanıdı. İlk yarıda İlhan'a yapılan hareket bize penaltı gibi geldi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır