kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Buz tuzağı

Millilerin dün özel olarak getirttikleri vidalı kramponlar da çare olamadı, oyuncularımız ilk yarı ayakta duramadı. Hakem Letonyalıları rapor etti

Letonyalılar, göstere göstere yaptıkları "Buz tuzağı" ile milli takımı avladılar. Türk yetkililer, maçtan bir gün önce maçın oynanacağı sahanın zemininin sulandığını görünce durumu hakeme rapor ettiler. Hakem Gilles Veissiere de Letonyalı yetkilileri uyararak "Maç günü yağmur yağmaz, saha da buzlu olursa bunu sizden bilir ve raporuma yazarım" ifadelerini kullandı.

Ancak maça 2 saat kala Letonyalılar yine sahayı suladılar. Eksi 3 derece olan soğuk havanın etkisiyle saha kısa sürede buzlandı. Bunun olabileceğini tahmin eden teknik heyetimiz, maç günü Letonya'ya gelen taraftarların uçağıyla Türkiye'den vidalı kramponlar getirtti. Ancak buzlu sahalar için getirilen özel vidalar da pek işe yaramadı. Futbolcularımız maçta ayakta bile durmakta zorlandılar.

35 dakika önce çıktılar
Maç günü yağmur yağmamasına rağmen sahanın buzla kaplı olduğunu gören Fransız hakemin raporunda bu durumu belirteceği öğrenildi. Rapor doğrultusunda Letonya'ya UEFA'dan bir ceza gelmesinin de sözkonusu olduğu belirtildi.

Öte yandan UEFA ısınma süresini soğuk hava nedeniyle 25'den 35 dakika önceye çıkardı.

Ümitler'in rövanşı ücretsiz
Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası elemeleri baraj ilk maçında deplasmanda Almanya'ya 1-0 yenilen Milli Takım, İstanbul'a döndü. Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner, yenilmelerine rağmen oyuncularıyla gurur duyduğunu vurgulayarak, İstanbul'daki maçta Almanya'yı eleyeceklerine inandığını söyledi. Futbolcularının ilk maçta mükemmel bir oyun sergilediğini belirten Çetiner, ''Oyunu biz yönlendirdik, ancak gol bulamadık. Uzaktan bir şutla gol attılar. Rakibimiz İstanbul'da bu kadar agresif oynayabilecek mi, bunu hep beraber göreceğiz" dedi. Bu arada 18 Kasım'da Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki rövanş maçının ücretsiz olacağı açıklandı. Ümit Takım'dan sorumlu federasyon yetkilisi olan Levent Kızıl, "Rövanşta seyircimize büyük ihtiyaç olacak" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır