kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

CIA uyarmıştı

CIA bir süre önce Ankara'nın dikkatini çekti El Kaide bağlantılı iki büyük eylem düzenlenecek. Bombalı kamyonlar kullanılacak

İstanbul'da iki sinagoga düzenlenen bombalı saldırıların ardından tüm dikkatler istihbarat birimlerinin raporlarına çevrildi. ABD'nin, Irak'a askeri harekat başlattığı Mart ayından itibaren, CIA'in, Ankara'yı El Kaide bağlantılı eylemler konusunda uyardığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı da Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bazı il valiliklerine, Türk Hizbullah'ı ile El Kaide'nin işbirliği yapabileceğine dikkat çeken bir yazı gönderdi.

SABAH'ın, istihbarat çevrelerinden edindiği bilgilere göre, ABD Merkezi Haberalma Kuruluşu (CIA), İran'da hazırlık yaptığı öne sürülen El-Kaide militanlarının Türkiye'deki, ABD veya İsrail hedeflerine karşı eylem planladığı uyarısında bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YAZISI
Türk güvenlik makamlarını daha önce kimyasal saldırı olasılığı ve canlı bombalar konusunda uyaran CIA'nın, bu defa da İran'da bulunduğunu öne sürdüğü El-Kaide sorumlusunun, ses getirecek büyük bir eylem hazırlığında olduğu istihbaratını iletti.

Ankara'ya ulaşan bilgilerde, özellikle iki büyük saldırı planlandığı ve bomba yüklü araçların kullanılabileceğine işaret edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne önlem alınması için gönderilen B.05.01.EGM.0.36.04.01/13461 sayı numaralı raporda şu ifadeler dikkati çekti

"ABD istihbarat kaynaklarınca ülkemizde mukim (yerleşik) El-Kaide militanlarının büyük çaplı bir saldırı hazırlığını tamamlamak üzere oldukları, İran'daki El Kaide sorumlusu tarafından Kasım 2002'den bu yana devam eden hazırlıklar için eğitim ve finans kaynağı bulunduğu, saldırı gerçekleşebileceği yönünde ciddi bilgiler alındığı ifade edilmiştir.

ABD ve İsrail çıkarlarına yönelik saldırıların muhtemel olduğu bildirilmiştir."

Bin Ladin eylemi bir ay önce bildirmişti
İstanbul'da iki sinagogu vurarak ülkemizdeki ilk büyük kanlı eylemini gerçekleştiren El Kaide, yaklaşık bir ay önce üstü kapalı bir şekilde hedefleri arasında Türkiye'nin de bulunduğununun açıklamıştı.

Arap el- Cezire televizyonu, geçtiğimiz Ekim ayında Usame Bin Ladin'e ait olduğu açıklanan iki ses kasedini yayınlamıştı. Kasetlerde bin Ladin, örgütün vuracağı ülkeleri tarif ederken, "Amerika ve İsrail'le yakın ilişkileri olan her ülke bizim hedefimizdir" ifadesini kullanmıştı.

"HERKES DÜŞMAN"
"Filistin'i işgal eden İsrail ve İsrail halkının yanında olan herkesi" kesin bir dille düşman olarak gördüğünü dile getiren Bin Ladin'in, yaklaşık bir ay önce yaptığı bu açıklamalarında Türkiye'nin adını açıkça anmasa da dün meydana gelen eylemlerden sonra tarif edilen hedefler arasında ülkemizin de yer aldığı ortaya çıktı.

Ünsal ERGEL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır