kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Şehit polis 1.5 ay önce evlenmişti

Şişli'deki patlamada şehit olan polis memuru Bülent Bostanoğlu sadece 1.5 aylık evli. Bostanoğlu, 10 yıl önce kalp krizinden polis babasını kaybedince mesleğe başlamıştı

İstanbul'da dün Beth Israel Sinagogu önünde patlayan bomba henüz altı haftalık evli polis memuru Bülent Bostanoğlu'nu şehit ederken, geride gözü yaşlı bir eş bıraktı. Ayfer (24) ve Bülent Bostanoğlu (29) çifti 28 Eylül 2003'te hayatlarını birleştirdi. Ancak mutlulukları kısa sürdü. Bostanoğlu sinagog önünde nöbet tutuyordu. Babası da polisti. Yaklaşık 10 yıl önce babası Kaya Bostanoğlu'nu kalp krizi sonucu kaybetti.

O yıllarda şehit polislerin çocuklarına verilen fırsatı değerlendiren ve henüz çocuk yaşlarda babası gibi polis olmayı kafasına koyan Bülent Bostanoğlu, bu haktan yararlanarak polis oldu.

ÜÇ YILDIR İSTANBUL'DAYDI
Bostanoğlu'nun tayini 2000 yılında İstanbul Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çıktı. Yaklaşık üç yıldır İstanbul'da görev yapan Bülent Bostanoğlu, altı hafta önce, yaşamını Ayfer Bostanoğlu ile birleştirdi.

Anne Sıdıka Bostanoğlu, henüz 40 yaşında kaybettiği eşinin ölümünü unutamazken, babası gibi polis olan Bülent Bostanoğlu'nun ölümü ile yıkıldı. 1974 Ankara doğumlu olan Bostanoğlu Şişli'deki sinagogda yapılacak tören için takviye olarak görevlendirilmişti.

Bostanoğlu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bugün düzenlenecek törenin ardından Balıkesir'de toprağa verilecek.

BEKÇİ ÖZSOY KOMADA

Maaşıyla oğluna ayakkabı alacaktı
Şişli Sinagogu'nda 15 yıldır Emniyet'e bağlı bekçi olarak görev yapan Hasan Özsoy, dün sabah oğlu Hamza'yı da alarak evden ayrıldı. Amacı yeni yatan maaşını çekerek oğluna çanta ve ayakkabı almaktı.

Önce yeni yatan maaşını bankadan çeken 42 yaşındaki Özsoy, Hamza ile 15 yıldır çalıştığı sinagogda çalıştığı güvenlik kulübesine geldiler. Baba Özsoy oğluna, "Biraz burada bekleyelim. Sonra sana çanta ve ayakkabı almaya gideceğiz" dedi. Hamza'nın ise gözleri parladı. İçi içine sığmıyordu. Ama çok değil 10 dakika sonra ne olduğunu anlamadan büyük bir patlama meydana geldi. Hasan Özsoy bir anlık refleksle oğlunun üzerine kapandı. Ama bulundukları kulübe paramparça olmuştu. Oğlu olduğu yerde kalırken Hasan Özsoy, patlamanın etkisiyle havalandı ve sokağın karşı tarafına düştü.

Genç kadının feryatları
Hasan Özsoy ve Hamza hemen ameliyata alındı. Hasan Özsoy komadaydı ve yüzü cam kırıklarından parçalanmıştı. Oğlu Hamza'nın kolunda kopma tehlikesi vardı ve amaliyatı 6 saat sürdü. Hasan Özsoy ve oğlu daha sonra ayrı ayrı Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha 1 saat önce eşi ve oğlunu öpücüklerle alışverişe gönderen anne Günay Özsoy, şimdi hastanenin koridorlarında feryatlar içindeydi. Kimse sakinleştiremiyordu genç kadını.Hastaneye gelen eşi Günay Özsoy ise gözyaşlarına hakim olamıyor sürekli dualar edip ağlıyordu.

Yaşar ÖNEM


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır