kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Kırmızı kamyonet ölüm getirdi

Bomba yüklü kırmızı kamyonet, Kuledibi'ndeki Neve Şalom Sinagogu'nun önüne park etti. Güvenlik uyardı, sürücü "şimdi geliyorum" deyip kaçmaya başladı. Saat 09.26'ydı. Neve Şalom Sinagogu'nda Şabat Ayini bitmiş, 13 yaş töreni sürüyordu. İçeride 300 Musevi vardı.

Çevre esnafı dükkanlarını yeni açmıştı. Kulakları sağır eden bir patlama oldu. Sinagog ve çevresindeki tüm binaların camları kırıldı, dış cepheleri yıkıldı, arabalar parçalandı, vücut parçaları etrafa saçıldı


İstanbul Kuledibi'ndeki Neve Şalom Sinagogu'nda, her cumartesi yapılan Şabat ayininin dışında, dün bir de 13 yaş ayini heyecanı yaşıyordu. 300 Musevi gelmişti ayine. Şişhane'ye çıkan Büyük Hendek Caddesi'nin esnafı kepenklerini yeni açıyor, Kuledibi halkı güneşli bir Cumartesi gününe uyanıyordu.

SÜRÜCÜ 'GELİYORUM' DEDİ
Saat 09.26'da, sinagog önüne kırmızı renkli, 34 UHK 68 plakalı Isuzu marka bir kamyonet park etti. Sinagogun güvenlik kamerasının kayıtlarına göre, törene takviye amacıyla, Sinagog'a gelen Şişli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis, kamyonetin sürücüsüne, buraya park edemeyeceği uyarısında bulundu. Sürücü kapısını açtı, "Geliyorum" diyerek, koşmaya başladı. Birkaç saniye içinde, kamyonet kulakları sağır eden bir gürültüyle patladı.Kamyonetin bulunduğu yerde yaklaşık 2 metre derinliğinde bir çukur oluştu, kamyonet param parça oldu, bir lastiği Sinagog'da bulundu, motoru ise 10 metre ileride. Kamyonetin plakasının, Bingöl nüfusuna kayıtlı Metin Ekinci adına olduğu belirlendi.

DEMİR ÇUBUKLAR SAPLANDI
Patlamanın etkisiyle, Sinagog'un, güvenlik nedeniyle ibadet yerinden ayrılan dış cephesi ve çevredeki tüm binaların camları kırıldı, dış cepheleri ağır hasar gördü, yol üzerindeki arabalar kullanılamaz hale geldi. Çevreye parçalanmış vücut parçaları saçıldı, Sinagog'da görevli polis Hamdi Aslan hayatını kaybetti, kapıdaki demir çubuklar vücuduna saplanan bekçi ağır yaralandı, sokaktan geçen bir vatandaşın kafası, bir kadının bacağı koptu. Patlama sesini, çığlıklar izledi. Yaralılar, esnafın ve civarda oturanların yardımıyla, ambulans beklenmeden, özel araçlarla hastanelere kaldırıldı. Sinagog'da bulunanlar ise, güvenlik önlemlerinin artırılması, dış kapıyla ibadet yeri arasındaki mesafenin uzaklığı ve patlama sırasında çıkış olmaması nedeniyle faciadan kurtulabildi.

Tecdet ÇOKAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır