kapat
16.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Ölüme uyandılar

Terörün yaşandığı Şişli ve Beyoğlu sakinleri, cumartesi sabahına korkunç bir patlama, kulakları sağır eden bir gürültü ve yangınların yol açtığı alevlerle uyandı...

Hem Kuledibi'nde hem de Şişli'deki patlamalar, her iki bölgeyi de savaş alanına çevirdi. Şişli'deki Betyaakov Singogu'nun bulunduğu Nakiye Ergül Sokak ile Neve Şalom Singago'nun bulunduğu Beyoğlu Kuledibi'nde yaşayan semt sakinleri tanık oldukları dehşeti anlattı. Tüm görgü tanıklarının farklı açıklamaları olduğu gibi, hepsinin şahit oldukları terörle ilgili ortak bir anlatım biçimi de vardı Korkunçtu, deprem oldu sandık...

Alnından hafif yaralanan 50 yaşındaki Rıfat Habif, Şişli'deki sinagogta dua sırasındayken yaşadıkları patlamayı şöyle anlattı "Biz her cumartesi günü rutin olarak yaptığımız ayini yapıyorduk. Yaklaşık 80-90 kişiydik. Tam duaya başladığımız anda korkunç bir patlama oldu. Ben kendimi yere attım. İçerideki ortam çok korkunçtu. Ayağa kalktığımda çok sayıda yaralıyı gördüm. Olaydan yara almadan kurtulan arkadaşlarla beraber yaralıları oradan çıkardık."

Patlamanın hemen ardından Şişli Etfal Hastanesi'ne gittiğini söyleyen Lusi Siliki, "Arkadaşım Mari ile aynı sokakta oturuyoruz. Patlamayı deprem sandık. Daha sonra hastaneye geldik ve burada birbirimizi sağ görünce sevindik" dedi.

40 yıldır patlamanın olduğu Şişli'deki Nakiye Ergül sokakta oturduğunu belirten Suna Dinçer de "40 yıldır aynı sokakta oturuyorum. Sabah çok şiddetli bir patlama ile uyandık. Adeta öldük dirildik. Kırılan bütün camlar üzerimize döküldü. Pijamalarla sokağa fırladık. Büyük kızım ayağından yaralandı. Patlama, doğalgazı da tetikledi, evden kaçtık."

DEPREM OLDU SANDIK
Nakiye Elgün Sokak'ı kesen diğer caddenin üzerinde bulunan börekçide çalışan Yılmaz İlgazi ise, patlama anını şöyle anlattı "Bir anda ne olduğumuzu anlamadık. Böyle korkunç bir ses daha önce hiç duymamıştım. Deprem oldu diye düşündük. Çok korkunçtu. 6-7 yaralıyı ambulanslara yüklediklerini gördüm. Ölenler olduğunu da söylediler. Patlamadan yarım saat sonra, elektrikler kesildi. Çoğu insan, cam kırıklarından yaralandı" diye konuştu. Patlamadan sonra doğalgaz borularının patladığını söyleyen Alev Cümbüşel de "Evden nasıl çıktığımızı bilmiyorum. Bizi hastaneye polisler getirmiş" diye konuştu.

Şişli'deki patlamanın olduğu yerde dükkanı bulunan Fatih Kuzgun hafif yaralanmıştı. Saldırıyı hatırlamadığını söyleyen Kuzgun, yaşadıklarını "Çok fazla yaralı olduğunu kendime gelince gördüm. Çok şiddetli bir patlamaydı. Hayatta kaldığıma inanamıyorum" diye anlattı.

Yaralı yakınları hastanelere koştu
Saldırıların hemen ardından ambulans, taksi, polis otosu, habercilerin otosu, kısaca bulunabilen tüm araçlar, hastanelere yaralı taşıdı... Yaralılar, hayat mücadelesi verirken, en zor durumda olanlar ise yakınlarıydı. Şişli Etfal Hastanesi'ne koşarak gelen acılı annelerden Esma Ekiz, 25 yaşındaki oğlunun yaralı olduğunu duyunca inanmak istemedi. Esma Ekiz, hastane görevlilerinin oğlu Ümit Ekiz'i kendisine göstermemelerinden dolayı son derece endişeliydi. Acılı anne, feryat ederek, "İçeriye hanımını da almadılar. Neden bize göstermiyorlar. Bize durumu hakkında da bir şey söylemiyorlar" derken, gözyaşlarını tutamadı. Şişli'deki patlamanın yaşandığı yerde bulunan konfeksiyon atölyelerinde işçi olarak çalışan Tamer Demir'in eşi Aysel Demir de Şişli Etfal'de 'hayır haber' bekleyenlerdendi. Eşinin ameliyata alındığını belirten Ayşe Demir, "Kocamın sağlık durumunu kimse gelip söylemedi" dedi.

OĞLUNU ARAYAN BABA
Kuledibi'nde çalıştığı elektrikçi dükkanına giderken patlamada yaralanan 30 yaşındaki Selim Fırfır evli ve bir çocuk babası. Kendisini önce Taksim İlkyardım Hastanesi'nde arayan ailesi, Şişli Etfal Hastanesi'nde buldu. Fırfır'ın annesi Parlak Fırfır, oğlunu göremediği için uzun süre gözyaşı döktü.

Olay yerinde yaralanan 22 yaşındaki tornacı kalfası Şahin Boyer de, Galata Kulesinin olduğu caddede tamire verdiği telefonunu almaya giderken, bombanını patlaması sonucu yaralananlardan. Anne Hicran ve baba Ahmet Boyer, "Oğlumuz büyük bir patlamanın ortasında kalmış. Olay yerinde yaralandıktan sonra hastaneye getirmişler. Kendisiyle görüşmemize izin verilmiyor ama aldığımız bilgilere göre patlamadaki basınçtan dolayı kaburgalarının sıkıştığı ve iç kanamasının oldğu söylendi. İçerden gelecek haberi merakla bekliyoruz" dedi.

Kamil Kaya, Şişli'deki patlama sonrasında, yaralı veya ölü olup olmadığı hakkında hiç bir şey bilmediği 41 yaşındaki oğlu Hamza Kaya'yı arıyordu. Oğlunun akıbeti hakkında tüm yetkililerden yardım isteyen acılı babanın feryatları dinmek bilmedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır