kapat
15.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

AYLİN ÜSTÜNDAĞ


2005 ümidi

15 gündür devam eden 9.Dünya Kupası bugün sona eriyor. İlk kez katıldığımız ve ilk kez bu kadar güçlü rakiplerle 11 maç oynadığımız turnuvanın genelinde Türkiye sergilediği voleybolla sınıf atlarken artık dünya takımı olduğunu kanıtladı.

Deneyimimiz ve güvenimiz biraz daha fazla olsaydı eminim ki aldığımız maç sayısında da artış olacaktır. Çok küçük de olsa 3.takım olarak şu turnuvadan Olimpiyat vizesi alma ümidimiz vardı. Son güne girilirken sıralamaya bakıldığında şimdi Çin ve Brezilya'nın vizeyi aldığını görüyoruz. 3.takım bugün belli olacak. 3'er yenilgili İtalya, ABD ve Japonya'dan biri Olimpiyat yolunu tutacak. Bu takımlardün Japonya hariç hepsiyle başa baş mücadele ettik. ABD'yi elimizden kaçırdık, İtalya'ya ise yorgunlukla teslim olduk.

Tecrübeli yedeklerimiz olmaması nedeniyle Mısır maçına kadar 7 kişiyle oynamanın sıkıntısını başa baş giden maçlarda çok çektik. Turnuvanın ilk maçında Polonya'yı elimizden kaçırırken genç yedekler 4.setin yarısından sonra oyuna girdiler. Ancak yararlı olamadılar. Bu platform onlar için o gün çok yabancıydı. Ancak turnuvanın zayıf takımları Mısır ve Arjantin önünde gençlerden yararlanabildik.

Turnuvada oynamasalar da görgüleri her geçen gün artan genç yedekler, turnuvanın sonunda oynadıkları bu iki maçta kendilerini gösterme şansı bulurken güvnlerini de arttırdılar. Onları seyrederken bizim de umutlarımız büyüdü. 2005 Avrupa için iyice ümitlendik.

Siz bu satırları okurken milli takımımız, son maçınra Kore ile oynamış olacak. İnşallah onları yenmiş ve bu turnuvayı 7.bitirmiş oluruz. Bu derece, bizim hem dünya sıralamasında yerimizi yükseltecek hem de prestijimizi arttıracak.

Dünya Kupası'nda birçok ekolle oynadık. Bugünkü rakibimiz Kore, bizeters gelen Asya ekolünden. Çin ve Japonya kadar güçlü değillerse de onlar da iyi servis atan, hızlı hücum kuran ve defansta çok hareketli bir takım.

3 galibiyeti bulunan Kore de pek çok takımı zorladı. Ancak fazla maç kazanamadı. Oysa deneyimleri bizden fazla.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır