kapat
15.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

FAİK ÇETİNER


Favori biziz

Biraz gerilere gidip 2002 Dünya Kupası'nı düşünüyorum. Devlere kafa tutmuş, büyük beğeni kazanıp dünya üçüncüsü olmuş bir milli takımımız var. Bu üçüncülük kimilerine göre büyük başarı, ki öyle, kimilerinde göre de hala bir tesadüf ve şans işi.

Dünya Kupası gibi en büyük futbol organizasyonunda ilk 3'e girmek tartışılacak bir sonuç değildir.

1996, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonaları 2002 Dünya Kupası'na katılmış Türkiye 2004 Portekiz finallerine de gitmeyi haketmiştir.

Futbolda oynamadan hiç bir maç kazanılmaz. Futbol sürprizler oyunudur. Futbolda rakip küçümsenemez. Futbolda favoriler çoğu zaman kaybederler.

Bunların hepsi kabulum ama ben iddia ediyorum ki biz bu maçların favorisiyiz. Neden mi?

Hedeften sapmayız
Dünya üçüncüsü olmuş, bir çok yıldızı Avrupa'da top koşturan, futbola sevdalı bu ülke, Letonya tarafından hedefinden saptırılamaz. Elbetteki akıllı, dikkatli olacağız. Rakibi küçümsemeyeceğiz. Agresif oynayan Letonya'nın tuzaklarına düşmeyeceğiz.

Çünkü biz dünya üçüncüsü bir takımız. Kalite ve kapasite olarak Letonya'dan çok ileride olan milli takımımız, bu zorlu sınavın ilk bölümünü başarıyla geçer umudundayım.

Kuralar çekilmeden önce istediğimiz rakip şimdi karşımızda. Hem isteyip hem üzülmek olamaz.

Ligimizdeki futbol kalitesinin geçmişi aratacak halde oluşu da bizi yarın (bu gece) fazlaca etkileyemez. En azından çoğunluğu Avrupa'da top koşturan bu takımın tecrübesi bizim hedefimize varmamıza yetecektir.

Farklı ve iddialı bir yazı olduğunu söyleyenler çıkabilir. Onlara cevabım şu; Letonya'yı geçemeyen bir takımın zaten Portekiz'de işi ne?

ATV'de buluşalım
Not; Milli heyecan, bu gece ATV farkıyla ekranlara geliyor. Altan Tanrıkulu, Kazım Kanat, Ömer Üründül yorumlarıyla, Bülent Ülgen anlatımıyla, Selçuk Manav haber ve röportajlarıyla Riga'dan, bizler de merkezden bu önemli maçı en ince ayrıntılarına kadar ayağınıza getireceğiz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır