kapat
15.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

SAVAŞ AY


Türkiye manzaraları

Aşağıda okuyacağınız olaylar asparagas ya da düzmece haberler değil. Hepsi polis kayıtlarına geçmiş, birçoğu yazılı, görsel basında yayımlanmıştır. Bir okuyun bazılarını anımsayacaksınız zaten. Ve sonra düşünün acaba başka hangi memleket ahalisi böyle olayları başarabilir?..

Bak şu işe be kardeş!
Yer; Kayseri. Kayseri şehirlerarası otobüs terminalinde 38 AS 991 plakalı yolcu otobüsüne mazot alan muavin Z.T karanlıkta iyi göremiyordu. Deponun tam dolup dolmadığından emin olmak için çakmak çakarak kontrol etmek istedi. Buharlaşan mazot parladı, muavinin ağır yanık tedavisi için 4 ay hastanede yattı.

Atlı karınca
Diyarbakır; Lunaparkta gece bekçisi iki kafadar (zincirlerin ucuna bağlanmış salıncaklardan oluşan) uçan sandalyelere biner ve mekanizmayı çalıştırırlar. Ancak sandalyelerin merkezkaç kuvveti ile dönerek açılmasından dolayı durdurmak için şaltere ulaşamazlar ve sabaha kadar kimseye seslerini duyuramazlar... Bu bekçilerden biri hayatını kaybetmiş, diğeri ise gördüğü uzun tedavilere rağmen eski sağlığına kavuşamamıştır.

Karabük; Demir-çelik haddehanesinde çalışan bir işçi sigarasını yakmak için 600 tonluk preslerin arasından emekleyerek geçti. 2.450 santigrat derecedeki fırına ulaşmaya çalışırken son sigarasını yaktığını bilemezdi tabii.

Fındık akıl
Giresun; Diş ağrısından kurtulmak için çenesine kurşun sıktı ve beyni dağılarak öldü.

İstanbul Sultanbeyli Yanlışlıkla yuttuğu sineği öldürmek için ağzına Shelltox sıkınca zehirlenerek öldü.

Erzurum; Berber, masaj amacıyla müşterisinin kafasını sağa sola çevirirken boynunu kırdı.

Bozcaada; Bankamatikten para çekerken elektrik çarpmasından öldü.

Vaaay babalık!..
Adapazarı; TEM otoyolu Sapanca mevkiinde arabası ile yolda giderken radyoda duyduğu göbek havasıyla coşup, göbek atmak için aracını kenara çekti ve otoyolda göbek atarken arkadan gelen aracın altında kalıp öldü.

Konya; Aynı işyerinde, biri gündüz, biri gece vardiyasında çalışan ve ikisi de işine motosiklet ile giden baba-oğulun yolda karşılaşmaları faciaya dönüştü. Çünkü birbirlerine selam vermek için ellerini gidonlardan çekip sallamaya kalktılar.

Kürek kürek!..
Kocaeli, Dilovası; Hangi ülkede bir gemi mühendisi, kontrol etmek için gemi kazanına girdi. Bir başkası gelip kazan kapısını kapattı ve kazanı ateşledi.

Rize; Elektrik direğine yaslanıp içine giren taşı çıkarmak için ayakkabısını silkeleyen birisi, yoldan geçen bir başkası tarafından cereyana kapıldığı zannedilerek, kurtarmak amacıyla temas etmeden kürekle vurularak kurtarılmaya çalışılınca kaburgaları kırıldı. Ağır yaralanan şahıs aylarca hastanede yattı.

Mini fıkra / Emekliler
İki emekli parkta güvercinlere yem atıyorlardı. Biri diğerine dedi ki;

- Şu güvercinlere ne zaman yem atsam, siyaset adamlarımızı hatırlıyorum!

Diğeri şaşırdı sordu;

- Neden?..

Bu kez gülerek söyledi sebebini adam;

- Neden olacak. Yerde dolaşırlarken elimizden yiyorlar, havalanınca da kafamıza ediyorlar...

Bravo Uğur Dündar...
Arena'yı izlemedinizse yazık olmuş. Uğur Dündar usta gerçekten de 10 numara bir dosya yaptı. Ayasofya'da patlattığı zulayı izlerken acı, utanç ve keder hissettik hepimiz. İnsanlığın ortak mirasını bu kadar duyarsız, kayıtsız ve hovardaca harcamak ne gaflet diye düşündük. Bu arada görüntüleri seyrederken ustayı kıskanmadım desem yalan olur. Hem Uğur Dündar'ı hem de ekip arkadaşlarını kutluyorum.

Not (Uğur Abi; hadi artık masaya çekil de, önümüz açılsın be abicim...)


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır