kapat
15.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Tarihi dönemeç

Bilgili'ye karşı adaylığı düşünenler siyah-beyazlı takımın Konyaspor, Lazio, F.Bahçe maçlarının bitmesini bekliyor. Çünkü kimse havayı bozmak istemiyor

3 yıllık yönetim seçilecek
Beşiktaş camiası kritik bir döneme girdi. Futbol takımı, kasım ayı içinde Konya Lazio ve F.Bahçe maçlarıyla zorlu bir virajı dönmeye hazırlanırken, camia, tüzük tadil kongresiyle mart sonundan 21 Ocak'a çektiği ve ilk kez 3 yıl ikdidarda kalacak yeni yönetimi belirleyecek seçim kongresine yoğunlaşmaya başladı. Aralık başında su yüzüne çıkması planlanan kongre çalışmaları öncesinde camida kasalarda tutulan listeler çıkarılmaya, tek tek elden geçirilmeye başlandı. Serdar Bilgili'ye karşı olanlar ve rakip çıkmaya hazırlanan adayların aralığı beklemelerinin bir başka nedeni futbol takımının Konya, Lazio ve F.Bahçe'den oluşan zorlu maçları öncesinde ortamı bulandırmak istememeleri.

Maçların sonuçları kritik
Çünkü herkes, iktidardan önce Beşiktaş'ın başarısını istiyor. Ancak geriye kalacak 51 günlük süre, 100'üncü yılda takımı şampiyon yapmış Serdar Bilgili'den iktidarı alacak çalışmayı yapmaya yetecek kadar uzun bir süre değil. Beşitaş, ligde iki maçını kazanırsa ilk yarıyı lider kapatır, Lazio'yu da yenerse Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final kapısını aralar. Bu da, kredisi zaten tavan yapmış Bilgili'ye ekstra güç katar. Bu üç maçın olumsuz sonuçlanması mevcut yönetim adına çok şey değiştirmez. Sadece ortaya çıkmaya hazırlanan adayların kararlarına 'cesaret' katar. Kararlarını kolaylaştırır.

Gözler gruplara çevrildi
G.Saray maçı sonrası yaşanan olaylar sonrasında yönetimdeki görevlerinden istifa eden Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay'ın ayrılışları grup oylarına ve dengelerine yeni bir boyut getirecek. Hayalinde Beşiktaş başkanlığı yatan ve çocukluk arkadaşı Bilgili'yle bu yüzden yolları ayrılan Demirören'in 3.5 yıldır yaklaşık 1500 kişiyi kongre üyesi yaptığı biliniyor. Ayrıca son 8 aydır getirdiği yeni kongre üyeliğine aday listelerin onaylanmadığı da. Demirören şu anda başkan adaylığı için nabız yokluyor. Ancak Levent Erdoğan'ı yalnız bırakan ilk istifa dönüşünden sonra camiadan büyük tepki almış, kan kaybetmişti. Ayrıca yakın çevresi, kendisini sürekli "Lider olarak çıkma" diye uyarıyor.

Fikret Orman'a baskı
Beşiktaş yönetiminden istifa ettikten sonra camiayla ve gurplarla çok iyi olan Fikret Orman, Bilgili'nin karşısına çıkması için büyük baskı alıyor. Ancak Orman bu konuda ciddi kararsızlık yaşıyor. Üst üste iki seçim kaybettiği için adaylığa soru işaretiyle yaklaşan Hasan Arat'ın ardından Mehmet Kazancı da oğlunun Münih'te geçirdiği ağır ameliyattan sonra bu konuda hırsını kaybetmiş durumda. Diğer taraftan, kulübe büyük hizmetler veren, Ümraniye Tesisleri'ne adı verilen Nevzat Demir suskunluğunu koruyor. Demir'in tesislerin yapım döneminde yakın ilişkide olduğu Fikret Orman'a yakınlığı bilinirken, Demir'e yakınlığıyla bilinen diğer isim, şu anda yönetimde genel sekreter olarak bulunan İsmail Ünal. Önemli oy potansiyeli olan Ünal'ın tavrı da çok önemli...

Fatih DOĞAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır