kapat
15.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'Ali Bey yalan söylüyor'

Oğlunu, ayrıldığı eşinden Türkiye'ye kaçırdığı için 1,5 yıl hapis yatan Ali Tunga'nın eski eşi Vedia Özkan'ın avukatı, "Biz anlaşma yaptık. Yoksa Ali Bey, 6 yıl hapiste kalırdı" dedi

'Rainbow Elektrik Süpürgeleri'nin Türkiye distribütörü olan Ali Tunga, Amerika'da yaşayan eşinin yanında kalan oğlu Cebrail'i, "Eşim oğlumu benden saklıyordu" iddiasıyla Türkiye'ye kaçırdı ve bu eyleminden dolayı Almanya ile Amerika'da toplam 1.5 yıl hapis yattı.' Sabah gazetesinin dünkü manşetine taşıdığı haberin özeti böyledi. Dün habere konu olan Ali Tunga'nın eski eşi Vedia Özkan'ın avukatından yanıt geldi.

OĞLUNU GÖREMİYOR
Özkan'ın avukatı Mehmet Esen, Ali Tunga'nın Amerika'da 1 yıl kaldığı cezaevinden Vedia Özkan'ın anlaşmayı kabul etmesi sayesinde çıktığını kaydederek, "Anlaşma Mayıs 2003 tarihinde Vedia Özkan ile Ali Tunga'nın Amerika'daki avukatları arasında yapıldı. Vedia Hanım'ın anlaşmayı kabul etmemesi halinde Ali Tunga 6 yıl cezaevinde kalacaktı. Anlaşmaya göre anne, 12 ayda 65 gün çocuğuyla görüşebilecek, Tükiye'ye geliş masrafları da Ali Tunga tarafından karşılanacaktı. Yine anlaşma yapıldığı sırada Cebrail'de cep telefonu vardı ve annenin bu yolla çocuğuyla görüşebileceği kaydedilmişti. Ancak bu anlaşmaya şimdi uyulmuyor. Ali Tunga Vedia Özkan'ın avukat ücreti olan 17 bin doları da ödemedi. Ayrıca anlaşmada Cebrail'in sağlık sorunları karşısında anneye bilgi verilmesi de vardı. Bunların hiçbiri yerine getirilmiyor" diye konuştu. Müvekkilinin olayların bitmesini istediği ve çocuğunu 65 gün görebileceği için anlaşmayı imzaladığını vurgulayan Mehmet Esen, "Ali Tunga'nın avukatları çok uğraştı, yalvardı. Vedia Hanım çaresiz kaldı ve anlaşmayı imzaladı. Bir anlamda bağrına taş bastı" diye konuştu.

ABD'DE VELAYET HÂLÂ ANNEDE
ABD'deki boşanma davaları sonuçlanan çiftin, Türkiye'deki davalarının sürdüğünü ifade eden Mehmet Esen, "Ali Bey, ABD'de anneye verilen velayetin de kendisine verilmesini istiyor. ABD'de velayet hala annede olduğundan ve kendisi de anlaşmaya uymadığından bu ülkeye gitmesi halinde yeniden tutuklanabilir. Çocuğu da bu nedenle annesine göstermiyor" dedi.

Nebahat KOÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır