kapat
15.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Ağabeyden kardeşe recm cezası

Diyarbakir'da kız kardeşinin yasak ilişki sonucu hamile kaldığını öğrenen ağabey dehşet saçtı. Kızkardeşinin başını taşla ezen öfkeli ağabey, genç kızı satırla da yaraladı

Mardin'de bir süre önce taşlanarak öldürülen Şemse Alak'ın yaşadığı olayın bir benzeri Diyarbakır'da yaşandı. Yasak ilişki sonrası hamile kalan 15 yaşındaki K.D. ağabeyinin taşlı ve satırlı saldırısına uğradı. A.D. isimli ağabey, evli olmadığı halde hamile kaldığını öğrendiği kız kardeşinin önce kafasını taşla ezdi. Ardından satırla genç kızı adeta doğradı. Genç kız hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, öfkeli ağabey yakalanarak gözaltına alındı.

HAMİLE KALINCA
Daha çok köyden kente göç eden ailelerin yaşadığı Diyarbakır'ın varoş semtlerinden Mardinkapı'da yaşayan D. Ailesi'nin 15 yaşındaki kızları K.D. yaşadığı yasak ilişki sonucu hamile kaldı. Genç kız hamileliliğini uzun süre ailesinden ve çevresinden saklamayı başardı. Ancak karnındaki bebek 6.5 aylık olup, karnı da iyice şişmeye başlayınca etrafta dedikodular çıktı. Bunun üzerine çılgına dönen ağabey A.D., önceki akşam iftar sonrası kız kardeşini bir yere gitme bahanesiyle evden alarak karanlık sokaklardan birine götürdü.

ÖNCE TAŞ SONRA SATIR
Burada K.D.'yi sorguya çeken ağabey A.D., kardeşinin gerçekten hamile olduğunu öğrenince adeta çılgına döndü. Öfkeli ağabey önce genç kızın kafasını taşla ezmeye çalıştı. Daha sonra kanlar içinde kalan genç kıza üzerinde taşıdığı satırla saldırdı. Satırı acımasızca kardeşinin kafasına vuran ağabey, çevredekilerin polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler tarafından yakalandı. Aldığı satır darbeleri ile saçları koparak çevreye yayılan, neredeyse ölmek üzere olan genç kız ise zaman geçirilmeden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak, beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Olay yerinde genç kızdan geriye bir çift terlik ve kopan saçları kaldı.

BEBEĞİN DURUMU İYİ
Doktorlar, genç kızın kafasına çok ciddi darbeler aldığını, bu nedenle yaşama şansının az olduğunu söylediler. Yapılan kontroller sonucunda anne karnındaki bebeğin sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. Bu arada öfkeli ağabey A.D., yakalandıktan sonra verdiği ilk ifadesinde kız kardeşinin hamile olduğunu öğrenince öfkelendiğini, bu nedenle böyle bir işe kalkıştığını söyleyerek, kardeşini namus meselesi yüzünden yaraladığını söyledi.

Mardin'de yaşanan recm olayında da yaşadığı yasak aşk nedeniyle yakınları tarafından taşlanan Şemse Alak, kaldırıldığı hastanede 6 ay boyunca yaşam savaşı vermiş, ancak kurtulamayarak yaşamını yitirmişti.

Hüseyin KAÇAR - Ahmet YUKUŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır