kapat
15.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Uzaktan kumandalı Eşek

KASETTEN "DEH" KOMUTU
"Hiç uzaktan kumandalı eşek olur mu?" demeyin... Fas-Cezayir arasında kaçakçılık yapan çeteler, kaçak eşyaları sınırdan geçirmek için oldukça sıradışı bir yöntem kullanıyor. Cezayir'de yayımlanan el Khabar gazetesindeki habere göre kaçakçılar, sınırdan mal kaçırırken kendilerini tehlikeye atmıyor. Bunun yerine "deh" komutunu kaydettikleri kaseti, teybe yerleştiriyor, teybi de eşeğin sırtına bağlıyorlar.

SINIRDA KARŞILIYORLAR
Sürekli olarak "deh" komutu alan eşek de sınırın diğer tarafına geçinceye kadar durmadan ilerliyor. Kaçakçının suç ortağı, sınırın diğer tarafında eşeği "karşılıyor", kaçak malları alıyor, teybi çalıştırıp eşeği sınırdan geri gönderiyor. Faslı kaçakçılar Cezayir'den gelen eşekleri alıp, kaçak eşyaları boşaltılıyor. Daha sonra, hayvanların sırtlarına Cezayir'de satılacak kaçak eşyaları yüklüyor.

POLİS EŞEKLERİ ÖLDÜRÜYOR
Bu yöntem sayesinde iki ülke arasında kaçak eşya ticaretin çok arttığını belirten polis yetkilileri ise bu durumu önleyebilmek için eşekleri öldürüyor. Ancak kaçakçıları caydırabilmek için bu güne kadar 200'den fazla eşeği öldürdüklerini söyleyen polis yetkilileri, eşekleri öldürme yönteminin de hem Cezayirli hem de Faslı köylüler tarafından tepkiyle karşılandığını ifade ediyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır