kapat
15.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Türban yasağında ilk adım Fransa'dan

Fransa, Avrupa ülkelerinde başlayan okullarda türban tartışmalarını körüklemesi beklenen bir karar almaya hazırlanıyor.

31 milletvekilinden kurulu partiler arası komisyon, okullarda başta türban olmak üzere bütün dini sembollerin yasaklanması için yasa tasarısı hazırlanması gerektiği kararı aldı. Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, yasa hazırlanıp hazırlanmamasıyla ilgili kararını, kendi kurduğu araştırma komisyonunun raporu doğrultusunda yıl sonunda verecek. Ancak milletvekili komisyonunun yasa çıkması kararının, hükümet üzerinde etkili olacağı yorumu yapılıyor. 1989 yılında çıkarılan bir yasa gereği Fransa okullarında dini simgeler yasak değil.

Ancak yasa, "baskı, etki, propaganda unsuru olabilecek" simgelerin okullara girmesini engelliyor. 5 milyon Müslüman nüfusu bulunan Fransa'da konuyla ilgili bir yasa çıkarılmasının büyük tepki çekebileceği yorumları yapılıyor.

Berlin'de türbanlı Türk öğretmenin işine son
Almanya'nın başkenti Berlin'in Kreuzberg semtindeki bir ilkokulda eğitmen olarak çalışan bir Türk kızı, türbanını okulda çıkarmadığı için görevinden alındı. Eyalet yabancılar danışmanı Günter Piening, adını açıklamadığı Türk kızının Nürtingen ilkokulunda 2 ay deneme sürecinde çalıştığını, sonrasında neden gösterilmeden görevinden alındığını söyledi. Berlin Eyalet Eğitim Bakanı Klaus Böger, yasal dayanağı olmadığını söylediği uygulama için "Okulların siyasi tartışmaların yapıldığı savaş alanına dönmesinden endişe ediyorum" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır