kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

EMRAH KAYALIOĞLU


Ayıbın faturası

Galatasaray seyircisi bir kötü sonuçla takımına küsmez. Dün 80 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı'na sadece 5 bin biletli seyircinin ve 40 bin kombineden sadece 7 bininin gelmesini bir tek Olympiakos maçına bağlamak büyük hata olur. Galatasaray'ın sezon başından beri ortaya koyduğu kötü futbola, yönetimin taraftarı keriz yerine koyması da eklenince stadın 68 bin koltuğu boş kaldı.

Bileti 1 milyon 500 bin lira olan maça 5 milyon lira otopark parası almaya kalkmak insanları keriz yerine koymak değil midir? Ya da, açık kartları olanları kapalıya alma fikri kapalı kombinesi alanlara ne muamelesi yapmaktır dersiniz?

Kombinesi 900 milyon lira olan numaralı alt tribünün bileti bu maçta 12 milyon lira.. Fenerbahçe maçında bile 30 milyon lira.. Derbi fiyatını 30 maçta uygulasanız sezonluk bedele ulaşıyorsunuz. Bu kombineleri alanlarla dalga mı geçiyorsunuz?

İşte bu ayıbın faturası İnsanlar maça gelmiyor, hatta uzun vadeli küsüyorlar. Futbol biraz keyif verse, takım biraz ışık saçsa belki yine gelirler, ama nerdeee?

Ankaragücü maçı da böyleydi. Ayhan'ın büyük hatasına De Boer'un yavaşlığının eklenmesiyle yenen şok gol, tribünleri homurdandırmadan beraberlik Bratu ile geldi. Tabii, arada Prates'in ıskasının golle sonuçlanmaması da sarı-kırmızılılar adına şanstı. Beraberlik golü öncesi Sabri'nin ortasını kesen Adem'in vuruşunun kornere değil, taca çıkması da aynı şekilde şanstı. Çünkü Galatasaray dün de kornerleri çok kötü kullandı. Ve birilerinin korner atmasını herhalde yasakladığı Prates'in tacı beraberlik golünü getirdi.

İkinci yarı Galatasaray biraz daha istekliydi. Sabri direğe takıldı; Hakan Şükür, Ergün'ün ayağına koyduğu topu kaleden içeriye dürtemedi. "Gol nasıl gelecek?" diye düşünüyorduk ki, imdada Galatasaray maçlarında kendi kalesine attığı gollerle meşhur Burak yetişti. Bu kez Cihan'a asist yaptı. Bu golün ne kadar önemli olduğu, Hakan'ın 82'de kaleciyi geçip atamadığı pozisyonla bir daha ortaya çıkacaktı.

Kötü futbola, hakemler de katıldı. 33'te Nihat Mızrak'ın, 72'de Selçuk Kaya'nın Hüseyin'e kalkan ofsayt bayrakları yanlıştı. Özellikle ilki gollük bir atak olabilirdi. Son bölümde bir dakika içinde Dusiki'nin Hasan'a, Burak'ın Bratu'ya hareketleri de penaltıydı. Kötülerin içinden Sabri ve Bratu'yu üç puanın mimarları olarak ayıralım.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır