kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

KAZIM KANAT


Siz ne yapardınız!

Biliyorum, "Hani nerede centilmenlik?" diye soracaklar. Ben de diyorum ki, centilmenliğin ne hakem Erol Ersoy farkında, ne de Okan Koç farkında. Anlayacağınız bu ikili Nazım Hikmet'in dediği gibi sanki "Ceviz Ağacı".

Yorum yapmıyorum, yorumu size bırakıyorum. Oyunun başı, 13'üncü dakika. Gençler kaptanı Ümit Bozkurt sakatlandı, tedavi gördü, tekrar oyuna girdi. Baktı olmuyor, işaret etti "Beni çıkarın" dedi. Sonra da kolundaki kaptanlık bandını çıkarttı, verecek adam arıyor. Yerine girecek Baki Mercimek de çizgiye geldi. O an top Gençler kalecisi Damir Botonjic'in ellerinde. O ne yaptı biliyor musunuz, topu aldı uzun bir degaj yaptı. İstese o elindeki topu taca ya da kornere atabilir ama o degaj yaptı. İşte o topu Okan Koç göğsüyle kontrol etti, sağdan mükemmel bir bindirme yaptı, ön direğe harika topu bıraktı. İlhan Mansız da maçtaki tek olumlu hareketi yaptı. Harika bir plase ve gol.

Gol oldu ya, Gençler'in bütün oyuncuları Okan Koç'u suçladılar. "Topu niye taca atmadın?" dediler. Dedik ya, Okan Koç bile farkında değil. Kısa kesiyorum, "Siz olsaydınız ne yapardınız!" İşte bu golü maçın kaderini çözdüğü için ön plana aldım. Bu golden sonra Gençler savunması şaşkın örnek gibiydi. Tümer Metin soldan araya girdi, yerden harika bir şut attı. Direkten dönen top El Saka'nın kafasına çarpıp gol oldu. Gençlerbirliği şoka girdi. İşte o an Ersun Yanal sahneye çıktı ve takımını tekrar "Rus ruleti" taktiğine döndürdü. Yani üçlü alan savunması yaparken dörtlü forvetle saldırdı. Hani Sporting Lizbon maçının son yarım saatindeki taktik gibi. Yani geçen yılki taktiği.

Gençlerbirliği saldırdı, Beşiktaş savunmadan çıkamadı. İşte o anlardan birinde Süleyman Youla harika bir gol attı. Soldan ceza alanına girerken Emre Aşık ve Ronaldo'nun ikisini birden katladı. Gençler iyi oynarken orta sahanın önünde Emre Aşık topu elle oynamaz mı? 10 kişi kalan Beşiktaş panikledi. Paniklediği için de kalesinin önüne çekildi. İşte o an Oscar Cordoba muhteşem oynarken Beşiktaş üzerine gelen Gençler'e kontratak denedi. İlhan Mansız ve Ahmed Hassan'la rakip kaleye gittiler ama inanılmaz beceriksizdiler.

Bu maçtan çıkan üç ders var. Birincisi oruç tutan Ahmed Hassan son yarım saat oynadı, neredeyse sıfırdı. Dikkat! (Lucescu'nun tek hatası mükemmel oynayan Daniel Pancu'yu çıkarmasıydı) İkincisi ve daha önemlisi Sergen Yalçın yoktu. Fark ettiniz mi? Üçüncüsü ise Erol Ersoy'un iki sarı karttan Emre Aşık'ı oyundan atmasıydı. Yani Ankara'da yağmur yağmıyordu!

MESAJ:Özür dilemek insanı küçültmez, daha çok yüceltir. Bütün taraftarlar "Büyük ve centilmen başkan Bilgili" diye bağırdı. Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay'a duyurulur.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır