kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

SAVAŞ AY


Acuk stresin yararı pek!..

Okudum ve sevindim. Meğerse kişinin fiziksel ve ruhsal hayatında kalıcı etkiler bırakmayan, baş edilebilir düzeydeki stres, motivasyonu olumlu etkiliyormuş. Tam bize, yani gazetecilere göre bir durum. Daha başka mesleklerde de vardır ama bilemem tabii. Ben sadece kendi dünyamızda her birimizin adeta birer stres topuna döndüğümüzü bilir ve çareler arardım.

Profesyonel yaşam için
İyi olacak hastanın ayağına doktor geldi. Daha doğrusu doktorun kendisi değil de beyanatı geldi. Stratejik Yönetim Danışmanı Prof. Dr. İsmail Üstel'in anlattıklarını siz de okuyun, belki rahatlar stres atarsınız. "Kişiyi pes etmekten uzak tutan içsel bir güç, başarı kararlılığı" olarak tanımlanan motivasyonda, stres derecesi belirleyici bir faktördür. Ruhsal ve fiziksel hayatı olumsuz yönde etkilemeyecek düzeydeki, heyecan ve stres kişinin profesyonel hayattaki motivasyonunu artırır.

Samimi bir mektup
Benim okurlarım bir alem. Konuşur gibi, sohbet yapar gibi mesajlar geçiyorlar. Hakçası ben de bundan çok hoşlanıyorum. Bakın aşağıda bir özeleştiri abidesi var. Canının çektiği, içinin dediği gibi yazmış. Şimdi bunu çöpe atacak ya da sağını solunu düzeltecek kadar gaddar olabilir miyim.

Olamaaam!.. Okuyun hak vereceksiniz.

Karımı çok üzdüm
Selam Savaş Abicim; ben 21 yıllık evli biriyim. Eşim sonsuz haklı olarak benden boşanmak istiyor. Onda tamir edilemez yaralar açtığımı ve ruhunu incittiğimi biliyorum ve çok acı çekiyorum. Tüm sorunlar benden kaynaklandı ve ben bu sorunları tek tek biliyorum ve hepsini onarabilirim.

Ben onu çok ama çok seviyorum ve kesinlikle herşeyin çok farklı olacağına söz veriyorum. Onu bir daha üzmeyeceğim.

Son bir şans
Ondan bir şans daha istemeye hakkım yok belki ama, bir dönem uzak kalsak bile çok kısa bir zaman istiyorum. Herkes bana; "binlerce kişi boşanıyor, dünyanın sonu değil" diyor ama, benim için inanın onsuz hiçbir şeyin tadı yok. Ali SÜRMELİ

Gülümseyin ya da!..
Hıncal Abi atak davranıp yazdı. Ama Servet Gürbüz kardeşimle ilgili ille benim de bir şeyler yazmam gerek. Çünkü hem o, hem de servisindeki tüm arkadaşlarımız gazetenin süs hamalları. Yazılara o denli güzel vinyetler, resimler iliştiriyorlar ki gücünü katlıyorlar sankim. Servet şimdi iki küçümen kitap çıkartmış ve kütüphanelere de yapmış o güzelim süslerinden böylece. Birinin adı "güzel bir şey söyle" diğeri "gülümseyin". Her bir sayfası keyfengiz ve sıcacık. Çocuklara da öneririm, yüreği hep çocuk kalanlara da. Ve bu ara da eline sağlık genç usta...

10 Kasım üzerine
Bir süredir Hava Kuvvetlerimizle iç içeyim. Ve endişem, ürküntüm, çarpıntım kalmadı "bazı şeylerden" yana. Bu zinde, bu her an uyanık, bu cevval ve yiğit adamlar varken hiçbir "kelek" olmaz bu memlekette. Bu 10 Kasım'a kendi payıma daha huzurlu giriyor ve tüm okurlarımız adına yüce kurtarıcıya bir kez daha rahmet dileyip onu sevgiyle, saygıyla anıyorum.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır