kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

GÜNTAY ŞİMŞEK


Vip Salonu yolgeçen hanı oldu

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nu kullanan batık bir bankacıya rastlayınca feryat ettiğini gazetelerden öğreniyoruz. Aynı feryadı VİP'lere hükmeden İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ne hikmetse göstermiyor, gösteremiyor. Tabi Aksu'nun böyle bir konuda feryat etme gibi bir lüksü yok lütfedip çözüm üretmesi gerekiyor. Ama yıllardır çeşitli hadiselerle gündeme gelen VİP Salonu'na AK Parti döneminde neşter atılacağını umarken, ANAP ve DYP dönemindeki mantıkla işletilmesine devam ediliyor.

VİP Salonu'ndan hizmet alan kalabalık Türk büyükleri topluluğu oluşmasında hiç şüphesiz siyasilerin katkıları söz konusu buna VİP'te çalışanların listesinde yer alan ensesi kalınları da eklemek gerekir.

Her hükümet döneminde bu kadronun daha da genişlediğine vurgu yapmakta yarar var. Dolasıyla Cemil Çiçek veya diğer bakanların feryat etmeye hakları yok. Çözüm üretip VİP'i kullananların sayısını azaltmalılar. Hatta Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı dışında kimseye VİP muamelesi yapılmayacak yönetmelik hazırlamalılar ve bu uygulamayı yabancılar için de mütekabiliyet esasına göre yeniden düzenleyebilirler.

Dönersek VİP Salonu'ndan seyahat etme ayrıcalığına bu işlemin çok da gerekli olmadığını Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türk Hava Yolları gibi kuruluşlara gereksiz ek masraflar yüklediğini görebiliriz. İstanbul veya Ankara'dan seyahata çıkacak devlet büyükleri katagorisine yükselmişler arasında sıklıkla görülen işadamlarının kullanacağı yer THY, CIP salonu. Yani ticari anlamda kıymeti olan kişiler biraz fazla para ödeyerek THY CIP salonunu tercih etmeleri gerekir. Dünyadaki uygulamaları böyle, Türkiye'de biraz fazla ödeyip biraz fazla kullanmak yerine VİP'te iş bağlamayı tercih eden işadamaları ve arabulucuların son yıllarda buluşma noktaları bu salonlar oldu. Herhangi bir düzenleme ya da çıkarılan yönetmeliklerin ne derece uygulandığını kontrol edemeyince işin cılkı çıktı. Batık bankacı da, aklı esen sanatçı da VİP sorumlusu İçişleri Bakanlığının yetkililerinin onayı ile her türlü seyahatini buradan yaptı, yapıyor. Adalet Bakanı ise boşuna feryat ediyor. Hükümet olarak bu konuya el atıp düzeltmeleri gerekmez mi?


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır