kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

AHMET HAKAN


Suyumu bulandırma!

* Hâlâ eşlerinin başı örtülü.. Amaçları huzuru bozmak ve gerginlik çıkarmak.. Öyle olmasa eşlerinin başlarındaki örtüyü atmasını sağlayamazlar mı? Önce ikna etmeye çalış.. Olmadı, azarla.. Yine olmadı, başka önlemler al kardeşim.. Ama hayır! Amaçları germek olunca böyle olur..

* Diyelim ki eşlerini ikna edemiyorlar. Eğer Cumhuriyet'e bağlılarsa ve demokrasiye inanıyorlarsa çare tükenir mi? İkna olmayan eşini boşa kardeşim! Yeter ki gerginlik çıkmasın...

* Bunların hocaları önceden 'Taksim'e cami' diye tutturmuş, dersini almıştı. Şimdi taktik değiştirdiler Önce sanık oluyorlar, sonra kendilerini mahkeme salonundan attırıyorlar. Neymiş efendim 'kutsal savunma hakkı'ymış. Peki kutsal Cumhuriyet'in, kutsal savunma hakkı ne olacak?

* Gerginlik çıkarmakta bunların üstüne yok. Sanki memleketin sorunu bitmiş gibi, 20 yıldır kimsenin tartışmadığı, güzide kurumumuz YÖK'ü değiştirmeye kalkıyorlar. Kemal Gürüz gibi bir vatan evladını üzüyorlar.

* Bu kadarla kalsa iyi.. Hem Çankaya Köşkü'ne 'eşsiz' davet edilmelerini sağlayacak eşlere sahipler, hem de sanki böyle bir durum yokmuş gibi davranıyorlar. Kardeşim, 'davetiye krizi'ni Cumhurbaşkanı değil, öyle eşlere sahip olarak siz çıkardınız.. Neden geriyorsunuz, germeyin kardeşim!

Bence Türk televizyonlarının en iyi iftar programını Erkan Tan yapıyor.. Sultanahmet Meydanı'ndaki iftar coşkusunu, Ramazan sevincini, hadi daha açık söyleyelim, o herkeslerin arayıp da bulamadığı 'İslami neş'e'yi Erkan Tan'ın TV 8'deki programında görmek mümkün.

ERKAN TAN'A KUTLAMA
Hoşsohbet bir konukla Sultanahmet'teki 'Ramazan Çarşısı'nda çıkılan keyifli bir yolculuk ve bu yolculuğa kıyıdan köşeden karışan vatandaşlar.

Zerre kadar abartı yok, zorlama yok..

Ne aşırı bir dindarlık vurgusunun, ne de Ramazan'ı sadece folklorik bir unsura indirgemenin yansıtıldığı bu iftar programını kaçırmamaya çalışıyorum.

Erkan Tan'ın hem konuklarıyla, hem vatandaşla kurduğu diyalog dozunda.. Binlerce kişinin gezdiği Sultanahmet Meydanı'ndan yapılan canlı yayın, tüm teknik zorluklara karşın son derece başarıyla yürütülüyor.

Başta Erkan Tan olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum..

"LİNÇ EDİLİRSİN" DİYOR
Hıfzı Topuz, "II. Mahmut'tan Holdinglere Türk Basın Tarihi" adlı kitabının sonunda medyadaki Amerikan yanlısı gazetecileri, Ali Kemal'in sonundan ders almaya çağırıyor. Ali Kemal'in sonunu biliyoruz Linç edilmişti!

Vallaha ben Amerikan yanlısı değilim ama yine de böyle bir uyarının "Türk Basın Tarihi" başlıklı bir kitapta yer almasını 'skandal' olarak kabul ediyorum..

Ayrıca derin sessizliğe bir anlam veremiyorum Adam hoşuna gitmeyen fikirler ileri süren gazetecilerin "linç" edilmeye layık olduklarını ima ediyor, Kürşat Bumin'in Yeni Şafak'taki tepkisi dışında çıt çıkmıyor.

Bizimkiler mi fazla alıngan değil yoksa Hıfzı Topuz'un çevresi mi geniş, anlamış değilim..


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır