kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

5. Sette tükendik

Japonya'daki Dünya Kupası'nda mücadele veren Filenin Sultanları, ABD karşısında adına yakışır oyun çıkardı. Yorgunluk maçı almamıza engel oldu

Aysun maçın yıldızıydı
Bayanlar Dünya Kupası'nın 7 maçında Milli Takımımız, ABD'ye 3-2 yenildi. Milliler, dünya klasmanında birinci sırada yer alan ABD karşısında çok iyi mücadele etmesine karşın kritik sayılarda basit hatalar yaparak fırsatı kaçırdı. Önceki gün Japonya maçında iyi oynamayan Filenin Sultanları, ABD'ye 4 set boyunca kök söktürdüler. Dünkü maçın yıldızı Aysun, 2 numaradan hızlı hücumlarla süper oynarken, Natalia da servis ve hücumda elinden geleni yaptı. Gülden defansta yine olağanüstüydü.

İlk iki sette savaştık
İlk sete çok iyi başlayan Milli Takımımız, teknik molalara 8-7 ve 16-15 önde girdi. Scott ve Phipps'in etkili hücumlarıyla canlanan ABD, setin son bölümlerinde 22-19 üstünlük sağladı. Bu skordan sonra Aysun'un hücumları ve tutulan bloklar seti bize getirdi 26-24. 2.sette aynı mücadele devam etti. Son sayılarda hücumda sayı bulamadık ve ABD skoru eşitledi. 3.sette Neslihan biraz kıpırdandı. Natalia iyi servis attı, Aysun ortadan hücumda etkili oldu ancak başabaş geçen setin sonunda ABD bloklarına takılınca Millilerimiz 2-1 geri düştü.

Salladık, yıkamadık
Dördüncü sette baştan sona üstündük. Hiç geri düşmeyen kızlarımız, rakip hataların da artmasıyla rahat bir set kazandı 25-22. Final setinde yorulan kızlarımız, Scott ve Brown'ı durdurmakta zorlandı. 6-3 geri düştükten sonra oyuna asıldık. 8-8'de ABD'yi yakaladık. Ancak bu skordan sonra takımımız durdu. ABD blokları kolay top yakaladı, hücumumuz düştü ve seti 15-10, maçı da 3-2 kaybettik. Bu maçta göze batan eksilerimiz Neslihan ve Esra ile top öldüremeyişimiz veBahar'ın yanlış smaçör seçimleriydi.

Çin uygun adım
Dünya Kupası'nda Çin fırtınası dinmek bilmiyor. Turnuvanın favorisi Çin, Arjantin'i de set vermeden yenerek 7'de 7 yaptı. Dünya Kupası'na özel davetle çağrılan İtalya ise Avrupa şampiyonu Polonya'yı 3-0 yenerek Olimpiyat umudunu arttırdı. Diğer maçlarda evsahibi Japonya, Dominik'i 3-1, Küba, Mısır'ı, Brezilya da Kore'yi 3-0 yendi. Averajla 7.sıraya çıkan Millilerimiz, bugün Türkiye saatiyle 08.00'de İtalya ile oynayacak. Maç TRT 1'den yayınlanacak.

Aylin ÜSTÜNDAĞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır