kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Canlı yayında 'ilkel' kavga

ATV'deki Ceviz Kabuğu programı, AKP ve CHP kurmaylarının inanılmaz "ağız kavgası"na sahne oldu, yumruklaşmayı kameramanlar önledi. Fırat'ın Güneş'e "ilkel" demesiyle başlayan tartışmada, iki milletvekili uzun süre birbirlerine "şerefsiz", "terbiyesiz", "fena yaparım" dediler

ATV'de canlı yayınlanan Ceviz Kabuğu programı, AK Parti ve CHP kurmay-larının "ağız kavgası"na sahne oldu. Kamu Yönetimi Reformu'nun tartışıldığı programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mir Dengir Fırat ile CHP İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş, "kamusal alanda türban yasağı" konusuna geçtiler. Güneş, Fırat'ın, Sayıştay Başkanı'na "Kamusal alan tanımam" dediği için yakınlık duyduğunu söyleyince ortalık karıştı. Cevizoğlu, "reklam arası" vererek, kavgayı engellemek istedi, ancak taraflar birbirinin üzerine yürüdü, kameramanlar ve görevliler araya girip yumruklaşmayı önledi. İşte o diyalog

Fırat Sayıştay Başkanı'na kamusal alana karşı çıktı diye yakınlık duyduğumu söylemek ilkelliktir.

Güneş Bu ilkel lafını size iade ediyorum. Lütfen dikkatli konuşun. Ben öyle azarlanmaya alışkın değilim, çok sert tepki gösteririm.

Fırat; Aynı tepkiyi ben de gösteririm.

Güneş; Terbiyesizlik etmeyin... Tamam mı! Ben size karşı hep nazik olmaya çaba gösterdim. Ama sen çok terbiyesiz adamsın.

Fırat; Siz de terbiyesizsiniz.

Güneş; Şerefsizlik yapmayın, fena yaparım.

Fırat; Hiç bir şey yapamazsınız

Güneş; Fena yaparım sizi.

Fırat; Ben terbiyesiz demedim.

Güneş; Siz terbiyesizlik yapıyorsunuz.

Fırat; Aynen iade ediyorum.

Hulki Cevizoğlu; Bir reklam arası verelim o zaman. (Reklam arasında iyice gerginleştiler)

Güneş; Sayın Fırat dikkat edin. Bu işi şiddete dökerim.

Fırat; Ha öyle mi!..

Güneş; Evet... Ben size geldiğinizden beri zarif davrandım.0

Fırat; Ben de öyle yaptım.

Güneş; Sizi incitmemeye çalıştım siz bana ilkel diyemezsiniz.

Fırat; Siz de bana diyemezsiniz.

Güneş; Küfretmedim size, sadece öyle bir yakınlığınız var dedim. Sayın Fırat, ilkel lafınızı geri alacaksınız. O lafını geri al.

Fırat; Siz o lafınızı geri alın.

Güneş; Hangi lafımı geri alayım?

Fırat; Bundan dolayı bir yakınlığınız var, sözünü geri alın.

Güneş; Siz terbiyesiz, edepsiz ve şerefsiz bir adamsınız.

Fırat; Şerefsiz sizsiniz.

Güneş; Alçak bir adamsınız.

Fırat; Alçak sizsiniz.

Güneş; Terbiyesiz, alçak.

Fırat; Terbiyesiz sensin.

"Er ya da geç kazanacağız"
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Partiyi anlamak istemeyenlerle ilgili sürecin yakın olduğunu söyledi, "Bu medeniyet yarışını er ya da geç kazanacağız" dedi.

Partisinin il başkanlarıyla, yerel seçime dönük toplantı yapan Erdoğan, "siyaseti kimin için ve ne amaçla yaptıklarını asla unutmamalarını" söyledi. "Dünlerinden ders çıkaramayanlar, bu gafletleriyle bugünlerini de yarınlarını da kaybettiler" diyen Erdoğan, şöyle konuştu

"Biliyoruz ki bu siyasete can verecek olan siyasetçiler sizlersiniz. Bunu bilmeyenler, bu 1 yıl içinde bunu bildi. Geriye bir tek bilmek ve anlamak istemeyenler kaldı. Fakat onlarla ilgili süreç de Allah'ın izniyle yakındır. Yine 1 yıl sonra bir arada olacağız. Göreceksiniz ki onlar da ciddi bir kısmı birçok şeyi bilmiş, anlamış olacak. Biz Türkiye için hedeflerimize ulaşacağız, milletimiz için başaracağız. Geleceğimiz için bu büyük medeniyet yarışını er ya da geç kazanacağız.''

Erdoğan, yerel seçimlerin AK Parti zaferiyle sonuçlanacağını söyledi.

TÜRBAN DAVASININ YANKILARI

Türbanlı sanık gelecek duruşmadan umutlu
Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde sanık olarak yargılandığı davanın duruşmasından türbanlı olduğu gerekçesiyle çıkarılan Hatice Hasdemir Şahin olayı büyütmek istemiyor, durumun bir sonraki duruşmada normale döneceğini söylüyor. Şahin, bu konuda konuşmamayı tercih ediyor ve bütün işlerini kendisiyle aynı gün Yargıtay'da bulunan Avukat Necdet Pakdil aracılı-ğıyla yürütüyor. Pakdil, Şahin'in AİHM'e başvurmayı şimdilik düşünmediğini söyledi. Şahin'in, 18 Aralık'ta duruşmaya girip ifadesini vereceğini ve "durumun normale döneceğini" düşündüğünü belirten Pakdil, "Hatice Hanım başörtülülerin mahkemeye alınmamasına neden olabilecek tartışmanın noktası olmayı istemiyor" dedi.

Aynı Hakim, oruçlu sanıklara jest yaptı
Davanın diğer tarafı olan Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi Başkanı Fadıl İnan ise, Şahin'i türbanlı olduğu için mahkeme salonundan çıkardıktan sonra, aynı duruşmada ilginç bir de jest yaptı. 62 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasına 43 sanık katıldı. Duruşmada hazır bulunanların ifadele-rini alan Şahin, mahkeme heyetiyle kısa bir görüşme yaptıktan sonra, duruşmaya gelmeyen sanıklar için şu kararı açıkladı "Ramazan ayında polis zoruyla getirtmeyelim. Oruç filan olurlar. Siz arkadaşlarınıza söyleyin bir sonraki duruşmaya gelsinler."

TBMM Komisyonu tarafları dinleyebilir
Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili Cavit Torun, türbanlı olduğu için duruşmaya alınmayan Avukat Hasdemir'in Hakim'e dava açabileceğini ve AİHM'e gidebileceğini söyledi. Komisyon olarak tarafları Meclis'e çağırıp dinleyebileceklerini söyleyen Torun, Hakim Fadıl İnan'ın Meclis'e gelmeme olasılığına karşı da, "Gelmeme durumu olamaz. Babamızın evine çağırmıyoruz ki" dedi.

BAYKAL'DAN HERKESE DESTEK

"Türban mücadelesine sempati duyuyorum"
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, türbanlı sanığı duruşma salonundan dışarı çıkaran Yargıtay hakimine "Hukuk bu olaylara gereken cevabı veriyor" sözüyle destek verirken, "Ancak türbanlıların insan hakları açısından verdikleri mücadeleyi büyük bir sempatiyle karşılıyorum, onları anlıyorum. Durumlarını birlikte tartışmaya konuşmaya hazırım" diye ekledi. Baykal, dün TV8'de katıldığı bir programda, 'başörtüsü' ile 'türban'ı birbirinden ayırmak gerektiğini söyledi. Baykal, Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın eşini örnek göstererek şöyle dedi

"Sayın Emine Erdoğan 'abilerim baskı yaptı, ben de örttüm ve bir daha çıkarmadım' diyor. Dinsel, toplumsal ve geleneksel baskılar sonucu gelinen bu noktanın insan hakları açısından temel bir sorun olarak da ele alınması lazımdır."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır