kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Digiturk kadın ve gençleri keşfetti

Paralı televizyon yayınlarının favorisi artık futbol değil. Digiturk abonelerinin yarıdan fazlası kadın ve gençler oldu

Değişik kültür, eğlence ve ihtiyaçlara göre kişisel tercihler öne çıkınca, dijital yayıncılık kaçınılmaz hale geldi. İnsanlar da keyifleri için para ödemeye başlayınca dünyanın en çok televizyon seyreden ülkelerinden Türkiye'de de dijital yayınlarda patlama yaşandı.

Turkcell tarafından satın alınması gündemde olan Digiturk de yayınlarının yüzde 50'den fazlasını futbol dışındaki izleyicilerden alıyor. Oysa birkaç yıl öncesine kadar futbol, bu tür şifreli yayınların izlenmesinde birinci derecede rol oynuyordu. Yaklaşık 800 bin aboneye ulaşan Digiturk, kadınların isteklerini fark ederek bu geleneği değiştirdi.

Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem, şirketin farklı ihtiyaçlara yanıt veren programlarla tamamen bir içerik şirketi haline geldiğini söyledi. Bu anlamda da Turkcell'in ihtiyaçlarını karşılamaya yatkın olduklarını ifade eden Özerdem, "Şu anda bile çok yoğun işbirliği içindeyiz. Turkcell ile birbirimizi tamamlıyoruz" diye konuştu.

Digiturk'ün 3 yıl içinde izleyicilerin taleplerine ve kişisel beğenilerine göre yayıncılık anlayışı geliştirdiğini kaydeden Özerdem, şöyle devam etti "İzleyicilerin ihtiyaçlarını ve taleplerini sıkı takip ediyoruz. Bu konuda gençler ve kadınların isteklerini doğru bir şekilde yakaladığımızı düşünüyorum."

Özerdem, Digiturk'un neden kablo alternatifini kullanmadığı sorumuza ise şu yanıtı verdi "Türk Telekom ile görüştük. Birlikte çalışmak için çok istekli olmamıza rağmen, herkese eşit mesafede olmak adına bizimle çalışmak konusunda istekli olmadılar. Oysa, beraber çalışmak her iki kuruma da büyük kazanç sağlaycaktır."

Daha geniş abone sayısına ulaşmak için yeni alternatifler ürettiklerini dile getiren Özerdem, Vestel'le ortaklaşa oluşturulan Zap'ın da bu yeni arayış sonucu ortaya çıktığını söyledi. Çok kısa sürede 100 bin kişinin Zap paketi satın aldığını kaydeden Özerdem, benzer çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Özerdem, "Özellikle içeriği genişletmek, televizyon üzerinden oynanan oyun ve alışveriş olanaklarıyla değişik uygulamaları abonelerimize ulaştırmayı istiyoruz" diye konuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır