kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Yurtdışına çıkışta 25 milyarı aşan meblağ beyan edilecek

MASAK kara para ile mücadele ile ilgili yeni düzenlemeye gidiyor

Yurda giriş ve çıkışlarda yolcular, toplam tutarı 25 milyar lirayı aşan Türk Lirası, döviz ve bunlarla ödemeyi sağlayan her türlü menkul kıymeti, gümrük idarelerine beyan edecek. Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan Suç Gelirlerinin Aklanmasıyla Mücadele Kanun Tasarısı Taslağı kara parayla mücadeleyi yeniden düzenliyor.

Mali Suçlarla Mücadele Koordinasyon Kurulu'nda da görüşülen ve ilgili kuruluşların görüşüne sunulan taslak, 50 maddeden oluşuyor. Kara paranın yerini Suç Geliri'ne bıraktığı taslakta, Türkiye'ye giriş ve çıkışlarda yolculara, belli limitin üstündeki parasal varlıkları beyan zorunluluğu da getiriliyor.

Taslağın gümrük idarelerine yapılacak bildirimi içeren 21. maddesinde bu yükümlülük şöyle düzenleniyor

"Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Kanun ve Kararlarla getirilen kısıtlama ve her türlü yükümlülük saklı kalmak kaydıyla, yolcuların beraberlerinde yurt dışından getirdikleri veya yurt dışına çıkaracakları Türk Lirası, yabancı para ve bunlarla ödemeyi sağlayan her türlü belge ve araçlarla menkul kıymetlerin toplam tutarının 25 milyar lirayı aşması halinde, bunlar gümrük idaresine beyan edilir. Gümrük idareleri, kendilerine yapılan beyanları, izleyen ayın sonuna kadar Başkanlığa bildirir."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır