kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'Gücümüzün AB ile artacağını sanmayın'

Eski başsavcı Markides, Rum Kesimi'nin AB'ye girmesinin Kıbrıs'ta pazarlık gücünü artırmayacağını düşünüyor

Kendimizi akıllı görmekten ve 1 Mayıs 2004'ten sonra müzakerecilik gücümüzün artacağına inanmaktan vazgeçmeliyiz, çünkü bu asla olmayacak... Bu sözler Kıbrıs Rum Yönetimi'nin eski başsavcısı Alekos Markides'e ait.

Rum kesiminde yayımlanan Fileleftheros gazetesine konuşan Markides, Rum yönetiminin Kıbrıs sorununun AB üyeliğinden önce çözülmesi gerektiği şeklindeki beyanını doğru bulduğunu, bunu 1 Mayıs 2004 tarihinin büyüsünden dolayı değil, sorunun mümkün olduğunca çabuk çözülmesi gerektiğine inandığı için düşündüğünü söyledi. Zamanın geçmesinin felaketleri de birlikte getireceğini, bunun Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin çeşitli planlara yansıdığını belirten Markides şöyle devam etti

"Kendimizi akıllı görmekten ve 1 Mayıs 2004'ten sonra müzakerecilik gücümüzün artacağına inanmaktan vazgeçmeliyiz, çünkü bu asla olmayacak. Çünkü AB'ye Giriş Sözleşmesi yazılmıştır ve artık değişmez. 16 Nisan 2003, 1 Mayıs 2004'ü köklü şekilde değiştirdi, çünkü hedef, Giriş Sözleşmesi'ni, sorunu çözülmüş bir Kıbrıs'ın imzalayabilmesi için Kıbrıs sorununun çözülmesiydi. Bu başarılamadı. Kıbrıs sorunu ister 1 Mayıs'tan önce ister sonra çözülsün, sözleşmenin içeriği değişmez."

KKTC SEÇİMİ
Markides KKTC'deki seçimi muhalefetin kazanması halinde Annan planına olduğu şekliyle "Evet" diyerek Rum tarafını zor duruma sokacağına inanıp inanmadığıyla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi "Seçimleri muhalefetin kazanması ümit, ancak pek çok da soru işareti yaratacak. Kıbrıs sorununda tamamen yeni bir çizgi uygulanacağından kimse tam olarak emin olamayacak. Çünkü muhalefetin iktidara gelmesinin Denktaş'ın da devrilmesine yol açıp açmayacağı bilinmiyor. Ayrıca, Türkiye'de gerçekte neler olup bittiği konusunda bir sonuç çıkartamadık."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır