kapat
10.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Yeni hedef: Kraliyet

Suudi terörist Ladin, Riyad'daki yabancı lojmanını intihar eylemiyle vurdu. İngiliz basını, örgütün Suudi Kraliyet Ailesi'ni hedef alabileceğini yazdı

İslam'ın en kutsal mekanı Suudi Arabistan'da yine terör rüzgarları esti. Ülkede çalışan yabancıların ve yabancı şirketlerde görevli Araplar'ın kaldığı lojmanlar, bombalı araçlarla düzenlenen intihar saldırısına hedef oldu. Reuters haber ajansına konuşan diplomatik kaynaklar saldırıda 30 kişinin öldüğünü, 100'e yakın kişinin de yaralandığını söyledi. Suudi İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, saldırının arkasında el Kaide örgütü olduğunu söylediği açıklamada "Muhaya lojmanına yapılan saldırıda 11 kişi öldü, 122 kişi de yaralandı. 4'ü çocuk olan ölenler Suudi, Sudan ve Mısır uyruklu" dedi. İngiliz BBC televizyonu, bu saldırıyla Suudi Kraliyet Ailesi'ne yönelik tehdidin ülkede giderek arttığı yorumunda bulundu.

MİLİTAN YAKALANDI
BBC, Mayıs ayında yine Riyad'daki bir lojmanı intihar eylemiyle vuran ve 35 kişiyi öldüren El Kaide'nin sadece ülkedeki yabancılardan değil, ABD yönetimiyle teröre karşı işbirliği yapan "ılımlı" Kraliyet Ailesi'nden de kurtulmak istediğini yazdı. 11 Eylül saldırılarını Suudi terrorist Usame bin Ladin'in düzenlediği anlaşılınca Kraliyet yetkilileri uluslararası teröre karşı ABD'yle işbirliği yapmaya başladı. Geçen hafta başkent Riyad'da, saldırı hazırlığında olduğu sanılan iki el Kaide militanı, Suudi polisinin operasyonunda ölü olarak ele geçirildi. Ancak cumartesi gecesi düzenlenen bu saldırı, ülkedeki terörist faaliyetler ve tehlikenin sürdüğü şeklinde yorumlandı. CNN televizyonunun haberine göre el Kaide militanları, Suudi polislerinden cip ve üniforma çaldı. Bu araçla geceyarısı lojmanlara geldi.

YARALI TÜRK YOK
Kapıdaki güvenlik görevlileri militanları polis zannettiği için bariyerini açtı. Militanlar da ateşle karşılık verdi. İçi bomba yüklü otomobili, lojmandaki evlere hızla çarptırdılar. İlk patlamadan 15 saniye sonra iki küçük patlama daha yaşandı. Lojmanda yabancılar için çalışan Araplar ve çok sayıda yabancı oturuyor. Lojmanda oturan Arap asıllı Rabia Hedeka, "En az 20-30 kişi öldü. 60'tan fazla da yaralı vardı" dedi. Reuters haber ajansı, yaralılar arasında Türkler'in de olduğunu bildirdi. Ancak Riyad'daki Türk Büyükelçiliği, ölü ya da yaralılar arasında Türk görevliler olmadığını bildirdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır