kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

HINCAL ULUÇ


Katliam mı bekliyorlar?

Tribün terörü yine gündemin ilk sırasında. Sizce neden önlem almıyorlar?

Önlem almak için yeni bir Kayseri-Sivas katliamı bekliyorlar. Çünkü olaylar bağıra bağıra geliyor. Hiç kimsenin umursadığı yok.

Trabzon Emniyeti'nin aczine bakın. Fenerbahçeliler maça otobüsle geliyor. Otobüs aranıyor. Döner bıçakları, baltalar bulunuyor. Böyle bir ortamda gelenler stada sokulur mu? Yoksa maç bitene kadar gözaltında tutulup geri mi gönderilir? Trabzon Emniyeti bunları maça alıyor. Maçta kontrol edebiliyor mu? Bir acz de orada.. Sonra çareyi dışarı çıkarmakta buluyor.

İstanbul'daki Beşiktaş-Galatasaray maçında İstanbul polisinin aczi ortaya çıktı. O kadar meşale maça nasıl sokuldu? En ufak madeni parayı bile üst aramalarında bulan polis, koca koca meşalelerin içeri girmesine nasıl izin veriyor? Soyunma odası tünelinde saldırıya uğrayan futbolcular oradaki polislerden yardım istemişler, yanıt alamamışlar. Bunları televizyonlarda futbolcular ifade ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürü'nün Beşiktaşlı olması Beşiktaş'ın stadında her türlü kanunsuzluğun yapılması anlamına mı geliyor? Gelmiyorsa, bu kadar ithama karşın Celalettin Cerrah neden sessiz? Bu meşaleler nasıl girmiş, tüneldeki olaylara kimler müdahale etmemiş, soruşturmuş mu?

Maçın üzerinden 4 gün geçti. Polise yönelik yığınla itham var ve Cerrah'tan çıt çıkmıyor. Tribün terörünü destekleyenlerin bizzat kulüp yöneticileri olduğu yüzlerce defa söylendi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş amigolarının en lüks arabalara bindikleri ve en lüks yaşam düzeni içinde oldukları ifade edildi. İstanbul polisi bunları araştırdı mı? Bu servet nereden geliyor, merak ediyor mu? Etmiyor, çünkü biliyor..

Tribün terörü İstanbul'da yeni bir rant kaynağı oldu. Ortada dönen para yüzbinlerce dolar.. Her kulübün boğazına kadar borcu var ama bu terör odakları hâlâ besleniyor. Emniyet Müdürü, Protokol Tribünü'nde bu terörü besleyenlerle yan yana oturuyor. Bu işi onların yaptırdığını gayet iyi biliyor. Bu sadece İstanbul için değil, bütün Türkiye için geçerli. Bütün emniyet müdürleri bu işin nasıl yürüdüğünü biliyor.

* Terör nasıl biter?

Bu kaynak kuruduğu an terör biter. Ama bile bile lades.. Ne zamanki onlarca insan ölecek, yüzlercesi yaralanacak o zaman akılları başlarına gelecek.

Cezalar etkili olabilir. Ama bizdeki para cezaları komik. Saha kapama cezaları ikramiye gibi. Tek etkili ceza seyircisiz oynamayı da Tahkim Kurulu piç etti. Yani cezanın hükmünü bırakmadı. Zaten tribün terörünün finansal kaynağı kurutulmazsa bu cezaların önemi yok. Kulübün ceza almasını amigoların umursadığı yok ki.. O terör rantıyla yaşamaya alışmış, bunu sürdürmek için her şeyi yapıyor. Saha kapanmış kimin umrunda..

* Federasyon neden önlem almıyor?

Federasyon eyyamcı.. Ne şiş yansın ne kebap.. Yeter ki oylar gelsin.. Kulüpler destekçi, emniyet seyirci.. Peki kim çözecek bu işi Meclis..

TBMM, futbolu yalnız terör değil şikelere varana kadar tümüyle soruşturacak bir komisyon kurup işi ciddiye almadıkça, mafyanın futbola, hatta hakemlere ne kadar karıştığını araştırmadıkça bu işin çözümü olamaz.

Konuşanların hepsi günü kurtarmak için konuşuyorlar. Ertesi gün de ortak suçu paylaşmaya devam ediyorlar. Futbolun en içindeki parti lideri Mehmet Ağar aylar önce bana, "Böyle bir meclis araştırması için gereken her şeyi yapacağının" sözünü vermişti. Ama parmağını bile oynatmadı. Sanıyorum Haluk Ulusoy'la kişisel dostluğu böyle bir hareketi engelledi.

CHP'nin zaten bir işe yaradığı yok. Şimdi ümitler AKP'de.. Recep Tayyip Erdoğan da futboldan gelmiş bir siyasetçi.. Başbakan işi ciddi tutarsa büyük bir felaket yaşanmadan çözüme ulaşılmaz. Ben başka bir ümit görmüyorum.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır