kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

AYLİN ÜSTÜNDAĞ


Biz de varız

Avrupa ikincisi kızlarımız, Dünya Kupası'nın 3.gününde gösterdikleri mücadele ile Türk voleyboluna dünya platformunda bir yer kazandırdılar. Dikkat edin, Millilerimiz'in yendiği takım başarıları saymakla bitmeyen Küba. 9.kez düzenlenen Dünya Kupası'nda ilk kez yer almanın getirdiği deneyim eksikliği ve sahaya alışamama nedeniyle Polonya ve Brezilya maçlarını kılpayı kaybetmiştik. Yine de morallerini yüksek tutan kızlarımız, 2000 Olimpiyatları'ndaki altın madalya sonrası takımda revizyon yapan Küba karşısında harikalar yarattı.

2000'deki şampiyon takımdan üç kişinin yer aldığı Küba'nın 1986 doğumlu genç yetenekleri, 2 yılda takıma adapte olmuşlar.

Küba, bildiğimiz Küba gibi oynuyor. 7 kişi ile başlayıp bitirdiğimiz maçın son setinde beni en çok korkutan şey, kızlarımızın yorulup oyundan düşmesiydi. Ancak tersi oldu. Küba blokları düştü, hareketli defansı dağıldı. Bizimkiler ise durmadı. Üstüste hücumlar, defanstan çıkan toplar kaliyeti arttırırken bizim de nefesimizi kesti.

Etkili servis, yüksek blok, defansta yer tutma ve hızlı hücum. Küba, dünyada iki pasör ile oynayan ender takımlardan. Ancak iki pasörü de öne geldiklerinde hücuma katılıyor. En büyük avantajları uzun boylarına karşın iyi sıçrayan oyuncularına sahip olmaları. Bu bilgiler galibiyetimizi küçümsemeye çalışacaklara cevap olsun.

Küba şaşırdı kaldı
Bu Küba yalnız ikinci sette bildiğini yapmaya çalıştı. Kızlarımız ikinci sette geriden gelip rakibi yakaladı ancak ilk iki maçta olduğu gibi basit hatalar bu seti almamıza engel oldu. Üçüncü set başlarken oyuncuların mücadeleyi bırakmayacakları yüzlerine yansımıştı. Hataya tahammül yoktu. Natalia ile başlayan sert servisler, Gülden'in muhteşem defansı, Bahar'ın pas organizasyonu, Aysun ve Özlem ile tutulan bloklar, Neslihan, Esra ve Natalia'nın smaçları ile Küba neye uğradığını şaşırdı.

Dördüncü sette seyirci de takımımızı alkışlamaya ve destek olmaya başladı. Küba, yedeklerini kullanarak takımı diri tutmaya çalıştı ama nafile. Durmaya niyeti olmayan kızlarımız, bir dünya devini daha devirip bize büyük gurur yaşattılar.

Sonunda alınan muhteşem galibiyetle havalara uçarken kaybettiğimiz ilk iki maçı hatırlayıp daha da üzüldük. Turnuvada daha 8 maçımız var. Yolumuz uzun. Tek dileğim Tanrı'nın kızlarımıza dayanma gücü vermesi, en çok buna ihtiyacımız olacak.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır