kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

SAVAŞ AY


Ankara'nın taşı başkanların kapışması!..

Bana nasip oldu diye çok sevindim en başta. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz dört buçuk, evet tam dört buçuk yıl sonra ilk kez bir araya gelecekti ekran önünde.

Cephe neresi?
Aralarında adı kon(muş)mamış bir savaş, alt kadroları ve taraftarları için de handiyse "cepheleşme" istidadı gösteren durum vaziyetleri vardı. Canlı yayınlarda gergin tartışmaları seven bir yayıncı olmama rağman bu karşılaşmanın sakin, yapıcı geçmesiydi dip duygularım.

Bağır, haklı ol!..
Ama fakat lakin olmadı, olamadı elbette. Sesi yüksek çıkanın haklı sayıldığı bir ırkın ahfadı olduğumu unutmuşum. Saatler süren bir kapışmadan elde kalan ne oldu derseniz, çocuk korosunun o müthiş yürekli evlatlarıydı derim. Güzel yüzlü güzel sesli çocuklardı, güzel şarkılar okudular.

Lucescu sendromu!..
Peki gerisi? Valla ne yalan söyleyeyim Lucescu'nun derbi maçtan sonra "yorum yap" dendiğinde aldığı bir tavır, söylediği bir iki ufak cümle var ya. Aynen de o frekansta hissettim kendimi. Bilmeyenler bilenlere sorsun, Lucescu ne demiş, ne şekil yapmıştı? Benim anlatmaya mecalim de yok, niyetim de...

Şişkoluğumun nedeni belli, sıra çarede
Ohhh şükürler olsun. Giderek büyüyen göbeğimin, ki halk arasında buna şişkoluk derler nedeni belli oldu. Meğersemse bu dobişko hallerimin nedeni bir kötü "gen" olayıymış. Fransız ve İngiliz araştırmacılar, GAD2 adı verilen gendeki bozukluğun, hem yeme tarzına, hem de ensülin hormonunun salgılanmasına etki ederek aşırı şişmanlama riskini artırdığını belirlemişler.

Ortak araştırmaya bak!..
İşin peşini bırakmadım. Derinlemesine daldım konuya. Ve gördüm ki; Lille'deki Pastör Enstitüsü ve Londra'daki Imperial College uzmanlarının ortak araştırmasına göre 10. kromozom üzerindeki GAD2 geni, enzim aracılığıyla "gama-aminobütrik asit''(GABA) üretimini hızlandırıyor. GABA da, beyinde hipotalamusdaki iştah merkezini uyarıyor. Normal işleyen gen "koruyucu'' etki sağlıyor, anormallik varsa genin faaliyeti altı kat artıyor ve şişmanlığa kapıyı aralıyor.

Şeker deposu
Araştırmacılara göre, anormal gen, kan şekerinin depolanmasını sağlayan ve doygunluk hissi veren ensülin hormonunun yemek sırasında salgılanması işlemini de bozuyor. Olayın bu kadar bilimsel olduğu açıkken artık kimse bana "çok obursun", "amma da yiyorsun", "Agop'un kazını da geçtin" şeklinde geyikler yapamaz. Yani ve hasıl şişkoluğumun nedeni işte böylece belli oldu. Şimdi sıra çarede. Ehh sebebini bulan ademoğlu elbet çaresini de bulur di mi? Bekleyelim görelim. O zamana kadar, iftar-imsak arası olsun yiyip içelim.

KIYMIK

Solfej
Olası etkinlikler için müzisyen kardeşlere duyururum. Başbakanın sesi

Re Minör!..


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır