kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Özür dileriz

"İnönü, bizim stadımızdır. G.Saray takımı ve taraftarı misafirimizdir. Sorumluluk bizdedir. Terim'e edilen küfürleri de nefretle kınıyorum"

Kimse beraat edemez
Beşiktaş Başkanı Bilgili, G.Saray derbisinde çıkan olaylar nedeniyle özür diledi. Olaylar için üzgün olduğunu söyleyen Bilgili, "Cuma günü, kimse üzerine düşeni yapmamıştır. Bazıları ise üzerine düşmeyenleri yapmıştır. Kimse bu olaylardan dolayı beraat edemez. Biz gerekli cezaları kendi bünyemizde vereceğiz. Fatih Terim, Türkiye'nin yetiştirdiği en değerli hocalardan biri olmuştur. Hepimiz onunla gurur duyduk. Böyle birinin bu şekilde küfür, kin ve nefretle karşılanmasını kınıyorum. Kendisinden özür diliyorum. Olayların durması için üzerimize düşeni yapacağız" ifadesini kullandı.

Terim, arayıp teşekkür etti
Tribünlere "Vatan haini, Mekteb-i Sultani" pankartının asılmasını utanç verici olarak niteleyen Bilgili, Terim'in tribünlere yönelik hareketini gösteren fotoğraf için de, "Fotoğrafı görmedim. Bu kadar ağır küfür olduktan sonra istemeyerek yaptığı reaksiyondur. Böyle bir hareketin olmaması gerekirdi. Ama tartışılması gereken bu değildir" dedi. Başkan, "Olaylarda G.Saray'ın suçu yok muydu?" sorusunu da "Burası bizim stadımız, bizim evimizdir. G.Saray taraftarı ve takımı misafirimizdir. Evimizde misafirimize hata yaparsa yapsın, doğru davranmak zorundayız. Sorumluluk bizdedir" diye yanıtladı. Bu arada Terim, Bilgili'yi arayarak açıklamaları için teşekkür etti.

Bilgili, fair-play ödülüne layıktır
Bilgili'yi 2003 yılı fair-play ödülüne layık gören Canaydın "Asaletinden dolayı başkana teşekkür ediyorum"

G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, "Asaletinden dolayı Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili'ye teşekkür ederim" dedi. Beşiktaş-G.Saray maçında yaşanan üzücü olayların yüz yıllık tarihi dostluğu bozamayacağını vurgulayan Canaydın, "Cuma günü oynanan maçta müessif olaylar oldu. Türk spor kamuoyu, Türk spor camiası, Beşiktaş ve G.Saray camiası büyük üzüntü içinde kaldılar. Bu üzüntülere Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili'nin açıklamaları su serpti. Asaletinden dolayı Beşiktaş camiasına adına Başkan'a teşekkür ediyorum. Fair-Play kolay iş değil. Bunun sıkıntısını 20 aydır çekiyorum. Mutlaka Fenerbahçe camiası da her zaman bizimle birlikte olmuştur. Terörü birlikte kaldıracağız. Muvaffak olacağız" diye konuştu.

Bilgili'nin konuşmasının hemen ardından arayarak teşekkür ettiğini kaydeden Canaydın, "Türk spor tarihinde yepyeni bir sayfadır. 2002 fair-play ödülünü alan bir başkan, bana ve spor kamuoyuna göre 2003'ünde şimdiden ödül adayıdır" ifadesini kullandı.

Fatih DOĞAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır