kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

İşte Küba devrimi

Avrupa Şampiyonası'nda Rusya efsanesini bitiren ay-yıldızlılar, Dünya Kupası'nda da Küba'yı sildi. Neslihan smaçlarıyla, Gülden defansıyla galibiyeti getiren isimlerdi

Önce Rusya sonra Küba
Türkiye bayan voleybolunun efsanelerini bir bir deviriyor. Ankara'daki Avrupa Şampiyonası'nda Rusya efsanesini bitiren Filenin Sultanları, Dünya Kupası'na da tarihi bir başarıya imza attılar. Japonya'daki turnuvada Avrupa şampiyonu Polonya'yı elinden kaçıran, G.Amerika şampiyonu Brezilya önünde ilk seti almasına rağmen devamını getiremeyen Voleybol Milli Takımı, Küba'ya patladı. Dev bayanlarımız ilk iki seti kaybetmesine rağmen yılmadı ve ilk kez katıldığı organizasyonda ilk galibiyetine uzandı 3-2. Bu galibiyet Millilerimiz'in ilk üçe kalarak doğrudan olimpiyat vizesi alma umutlarını da yeşertti.

İki seti kılpayı verdik
Dünya Kupası'nın gediklisi ve son organizasyonun şampiyonu, Sydney 2000 Olimpiyatları'nın altın madalyalı takımı Küba karşısında oyuna tutuk başladık. Ruiz ve Ortiz ile etkili olan Küba, 5-1 öne geçti. Setin ortalarında Esra'nın smaçları ve Aysun'un defansıyla oyundan kopmamaya çalışan Türkiye, bir ara farkı 2 sayıya kadar (21-19) indirmesine rağmen seti 25-22 verdi. İkinci sette başabaş bir oyun vardı. Skor, uzun süre karşılıklı sayılarla gitti. 20-20 beraberlikten sonra oyunu lehine çeviren Küba, bu seti de 25-22 aldı.

3.sette şahlandık
Üçüncü sete Milli Takım, iyi başladı. Milliler, Natalia ve Neslihan ile 6 sayılık fark (13-7) yakaladığı bu seti 25-20 almayı başardı. Dördüncü sette de yine başabaş bir mücadelenin ardından ay yıldızlılar, Gülden'in mükemmel defansıyla 23-18 üstünlük yakaladı. Küba 23-23 beraberliği sağlamasına rağmen Milliler, seti 25-23 alarak, skoru 2-2 yaptı. Son sette de Filenin Sultanları, 12-9 üstünlük yakaladıktan sonra Küba, 14-14 beraberliğe eriştı. Ancak kükreyen kızlarımız, seti 16-14 alarak, Küba'yı 3-2 yendi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır