kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Pardon Sacit bey

Anayasa Mahkemesi üyelerinden bazılarına eşsiz davetiye gönderen Sezer'in, eski çalışma arkadaşı Sacit Adalı'dan özür dilediği ortaya çıktı

Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim Resepsiyonu için Anayasa Mahkemesi üyelerinden bazılarına eşsiz davetiye gönderen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eski çalışma arkadaşı, Mahkeme Üyesi Sacit Adalı'dan özür dilediği ortaya çıktı. Adalı'yı, Sezer adına Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Sermet Atacanlı aradı ve "Bir yanlışlık olmuş. Sayın Cumhurbaşkanı üzüntülerini bildiriyor" mesajını iletti.

29 Ekim ve öncesinde yaşanan davetiye krizinde son halkayı, Cumhurbaşkanı Sezer'in eski çalışma arkadaşları olan Anayasa Mahkemesi üyelerinden bazılarına da eşsiz davetiye göndermesi oluşturdu. Eşsiz davetiyelerin Başkanvekili Haşim Kılıç ve üyeler Sacit Adalı ve Samia Akbulut'a gönderilmesi, Adalı ile Kılıç'ın eşlerinin başörtülü olduğu bilgisine dayandırıldı. Ancak Adalı'nın eşinin başörtülü olmadığı ortaya çıkınca bu üç ismin FP'nin kapatılması davasında "kapatmama" yönünde oy kullandıklarına dikkat çekildi.

"ÇOK ÜZÜLDÜ"
Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyon sırasında bazı davetlilere eşsiz davetiye gönderilmesi konusundaki çalışmanın Köşk görevlileri tarafından yapıldığını belirten Sezer'in, eski çalışma arkadaşı Sacit Adalı'dan özür dilediği belirlendi. Alınan bilgiye göre, Büyükelçi Sermet Atacanlı, Adalı'yı arayarak Cumhurbaşkanı'nın özrünü iletti. Atacanlı'nın, eşi başörtülü olmayan Adalı'ya, "Sayın Cumhurbaşkanı, gazetelerde çıkan haberlerden duyduğu üzüntüyü ve bir yanlışlık olduğunu iletmemizi istedi. Sayın Cumhurbaşkanı üzüntülerini bildiriyor" dediği öğrenildi.

Ersan ATAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır