kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Kapkaça 'Cerrah'i müdahale

İstanbul'da yılbaşından bu yana Asayiş ve Organize Suç şubeleri tarafından yapılan operasyonlarda, Fırat Delibaş çetesi de dahil 31 çete çökertildi. Operasyonlarda çetelere mensup 188 kişi yakalandı

İstanbul'daki kapkaç çetelerinin en büyüğü olarak bilinen Fırat Delibaş'ın lideri olduğu Delibaş çetesine karşı yapılan operasyonun Emniyet Müdürlüğü'nün yaz başından bu yana sürdürdüğü planlı çalışmaların sonucu olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Delibaş grubuna karşı Organize Suç polisinin yürüttüğü operasyonun çok kapsamlı olarak başlatıldığını, operasyonların başarılı olması nedeniyle de bu grupların faaliyet gösterdiği bölgelerde kapkaç vakalarının neredeyse bittiğini söyledi.

POLİSTEN TEDBİL-İ KIYAFET
Cerrah operasyonlarla ilgili olarak, "Vatandaşın sokakta endişe duymadan gezmesi başlıca amacımız. Kapkaç türü olayları sıfıra indireceğimizi hiçbir zaman söylemedik. Ama en aza indireceğiz. Bir yıl önce günde 10-15 kapkaç olayı meydana geliyordu. Şu anda bu sayı belirgin olarak düştü" dedi.

İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi ile ortaklaşa yürütülen operasyon hazırlıklarında, emniyet ekipleri son derece ileri teknik yöntemler kullandı.

'Delilden suçluya gitme' yöntemini benimseyen emniyet görevlileri, 'Tebdil-i kıyafet' içinde kapkaççıların yoğun olarak bulunduğu yerlere sızdı, dedektif gibi çalışarak delil topladı.

Fotoğraf ve görüntü alarak delilleri toplayan ekipler, savcılarla yapılan ortak çalışmayla zanlıları gözaltına aldı ve sorgusunu yaptı.

Sanıkların sorgulama şeklinin değiştirilmesi ile kapkaç çeteleri ile ilgili önemli bilgiler elde edildi.

Salih AYDIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır