kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Borsa bankalarla yılın zirvesine çıktı

Sanayi şirketlerinin kâr rakamlarıyla coşan borsa bankalarla yola devam ediyor. Endeks 16 bin 341 ile yılın zirvesinde

Ekonomideki canlanmanın, faiz ve kurda düşüş ile birlikte mali tablolarına olumlu yansıdığı lokomotif sanayi şirketlerinin 9 aylık kârına bağlı alımlar ve faizde düşüşün kârına olumlu yansıyacağı beklenen banka hisselerinin liderliğinde borsa dün yılın en yüksek kapanışını yaptı.

İMKB-100 endeksi gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan 16 bin 341 puandan kapanarak, yüzde 3.7 oranında değer kazandı.

Borsada işlem hacmi ise 1.5 katrilyona çıktı. Borsada dün günün en fazla prim yapan İMKB-30 hisseleri yüzde 8.9 arttı. Banka hisseleri ise yüzde 5 oranında değer kazandı.

Akbank'ın geçen hafta açıklananan 9 aylık enflasyona göre düzeltilmiş bilançosunda 1 katrilyon lira net kar elde etmesinin ardından diğer bankaların mali tablolarına ilişkin olumlu beklentiler oluştu. Bu da tüm banka hisselerinde yükselişi getirdi. Akbank dün yüzde 7 oranında artış kaydederken, TEB yüzde 11 yükseldi.

BUGÜN İKİ İHALE VAR
Hafta sonunda, 500 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak olan Vestel City isimli yeni teknoloji kompleksinin açılışı ile oluşan olumlu havaya bağlı olarak Vestel yüzde 7 artışla 4 bin 950 liradan kapandı.

Döviz piyasalarında ise dolarda düşüş yaşanırken, kur 1 milyon 475 bine geriledi. Enflasyon rakamlarının etkisiyle ikincil piyasada 18 Ağustos 2004 tahvillerinde de bileşik faiz yüzde 31'in altına indi. Bonoda bileşikler yüzde 30.72'e geriledi. Piyasalar enflasyon rakamlarıyla yeniden faiz indirimi beklentisine girdi. Hazine bugün biri 259 diğeri 406 günlük tahvil ihalesi gerçekleştirecek.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır