kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Turkcell 580 trilyonluk borç için masaya oturdu

Tahkimde açtığı davayı kaybeden Turkcell, Hazine'ye ara bağlantıyla ilgili 580 trilyonluk borcu için ödeme planı sunacak. Sonra da borç için iptal davası açacak

Türkiye'nin en büyük GSM operatörü Turkcell'in ara bağlantı konusu ile ilgili olarak Telekomünikasyon Kurumu aleyhine tahkimde açtığı ve kaybettiği davada şirket Hazine'ye ödemesi gereken 580 trilyon lira için bir ödeme planı sunacak, ancak Turkcell bu borç için iptal davası açacak.

Turkcell, 30 Ekim 2001 tarihinde Uluslararası Ticaret Odası'nın Uluslararası Tahkim Divanı'na bir dilekçe vererek Bakanlık, Telekomünikasyon Kurumu ve Hazine aleyhine tahkim davası açmıştı. Tahkim Heyeti, 10 Ekim 2003'te Turkcell'in arabağlantı gelirleri üzerinden Hazine payı ödemesine karar vermişti.

Konuya ilişkin dün Maliye Bakanlığı'da yapılan toplantıya Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş, Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan ve Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akdemir, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Ömer Arasıl ile Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet katıldı. Turkcell yetkilileri, "Bu konuda bir iptal davası açacağız" dedi ancak davayı ne zaman veya Türkiye'deki bir mahkemeye mi yoksa yurtdışında mı açacakları konusunda bilgi vermedi.

Maliye Bakanlığı yetkilileri dün Ankara'da yapılan toplantıda Turkcell'in arabağlantı sözleşmesine kaynaklanan ve 580 trilyon liraya karşılık gelen yüzde 15'lık Hazine payını ödemesi konusu değerlendirildi.

660 TRİLYONLUK KARŞILIK
Yetkililer, Turkcell'in söz konusu borcu için bir ödeme planı önerisi hazırlayacağını ve önümüzdeki günlerde konuyu tekrar görüşeceklerini bildirdiler.

Turkcell'in söz konusu 580 trilyon liralık borç için bilançosunda 660 trilyon liralık karşılık ayırdığına dikkat çeken uzmanlar, bu gelişmenin şirketin mali durumunu etkilemeyeceğini belirtiyorlar.

Telekomünikasyon Kurumu (TK), kendisine karşı GSM işletmecileri tarafından açılmış olan uluslararası tahkim davalarından üçünü kazanmıştı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır