kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Koton, Suudi kraliyet ailesini de giydirecek

Koton, Suudi Kralı Fahd'ın torunu Prens El Bandar ile birlikte Arabistan, Dubai ve Bahreyn'de 11 mağaza açacak. Prens, yılda 11 milyon dolarlık alım sözü verdi

Hazır giyim sektörünün önde gelen markalarından Koton, Suudi Kralı Fahd'ın torunu Prens El Bandar ile birlikte Arabistan, Dubai ve Bahreyn'de 11 mağaza açacak. Üç yıl içinde açılması planlanan 11 mağaza için, 10 anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre, ilk 3 mağaza, mayıs ayına kadar Arabistan'da açılacak.

Koton'un Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, prensin yıllık 11 milyon dolar alım taahhüdünde bulunduğunu belirterek, "Arabistan halkı dışarıda aynı kıyafeti giyiniyor. Ancak evlerinin içinde Batılı giyinmeyi tercih ediyorlar. Ayrıca insanların da tek eğlencesi alışveriş. Bu yüzden çok büyük miktarlarda satış yapacağımıza inanıyoruz" dedi. Yılmaz, Arabistan nüfusunun yüzde 30'unu oluşturan kral ailesinin büyük bir alım gücüne sahip olduğunu dile getirdi.

AVRUPA'DA BEĞENDİLER
Yılmaz, Koton'la işbirliği yapan El Bandar şirketinin büyük bir Hint sermaye grubu olan Landmark'ın, Suudi Arabistan ortaklığı olduğunu belirtti. Koton'un Arabistan'a gidiş macerası da Landmark grubu aracılığıyla başlamış. Landmark temsilcileri Koton ürünlerini Avrupa'da görüp beğenmişler. Ardından halkın alım gücünün yüksek olduğu Arabistan'da Koton ürünlerini satmaya başlamışlar. Koton'un yurtdışına açılmayı sürdürdüğünü belirten Yılmaz, şunları söyledi

"Sadece geçen sene yurtdışında 9 Koton mağazası açıldı. Bunların 4 tanesi Moskova'da, 2 tanesi Almanya'da açıldı. İsviçre, Kuveyt ve Ürdün'de de birer mağaza açtık."

Yılmaz, yılbaşından önce Moskova'da 5. mağazasını açacak olan Koton'un yurtiçinde de büyümeye devam ettiğini, geçen yıl 30'u Türkiye'de, 10'u yurtdışında 40 mağaza açtıklarını belirtti.

SAS komandosuydu tekstilciliğe soyundu
Koton'un sahibi Yılmaz Yılmaz, eski bir SAS komandosu. Eşi Gülden Yılmaz, 1989 yılında ihraç fazlası ürünleri satan bir dükkan açınca, Yılmaz da komandoluğu bırakarak, hazır giyim işine girmiş. İhraç fazlası ürünleri satarak işe başlayan Yılmaz çifti, imalata da yönelmiş. Yurtdışından da talep gelince, çift işi büyütmeye karar vermiş. 1996'da Almanya'ya Ucello markasıyla ihracata başlayan Yılmaz, burada mağaza da açmış. 5 milyon liralık sermaye, yüzde 40'ını ihracatın oluşturduğu 50 milyon dolarlık ciroya dönüşmüş.

Rahim AK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır