kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Dünyanın en güçlü 10 adamı

Ünlü internet haber sitesi askman.com okurlarıyla yaptığı bir anketle dünyanın en güçlü 10 adamını belirledi. Listede yer alan 10 isim, ellerindeki, parasal, siyasi, askeri ve dini güçle dünyanın kaderini yönlendiriyor

George W. Bush
Dünyanın birçok açıdan süpergücü olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Bush, 130 ülkedeki 247 bin askeriyle adeta tüm dünyayı kontrol ediyor.

Berlusconi
İtalya Başbakanı, aynı zamanda bir medya patronu ve serveti 12 milyar dolar. Berlusconi, ülkenin en büyük film şirketinin yanı sıra Milan takımının da sahibi.

Greenspan
Alan Greenspan Amerikan Merkez Bankası Başkanı ve Amerikan ekonomisini, dolayısıyla da dünya ekonomisini ayakta tutan isimler arasında ilk sırada.

Putin
Rusya Devlet Başkanı. 145 milyon kişilik nüfusun ve GSMH'sı 1.2 trilyon dolar olan ülkenin lideri. Çin'in stratejik ortağı ve 1.2 milyon kişilik ordusu var.

Abdülaziz
Alweed Bin Talal Abdulaziz Alsaud Suudi Arabistan Prensi. Batı ve Müslüman dünyası arasındaki en önemli köprülerden biri ve 16 milyar dolarlık serveti var.

Jiang Zemin
Çin Devlet Başkanı. Ciddi nükleer gücünün yanı sıra 2.5 milyon kişiden oluşan dev bir ordusu var. Son 13 yılda Amerika'nın en büyük ticaret ortağı oldu.

Rupert Murdoch
İngiliz medya patronu. Avustralya ve İngiliz basınının üçte biri ile Avrupa'nın önde gelen medya şirketi BSkyB ve Amerikan Fox televizyonunun sahibi.

Li Ka-shing
Asya'nın en güçlü adamı olarak biliniyor. Serveti tamı tamına 13 milyar dolar. İletişim şirketleri, alt yapı sistemleri ve oteller zincirinde 150 bin kişi çalışıyor.

Bill Gates
Bilgisayar devi Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin işadamı. Serveti en az 30 milyar dolar olan Gates'in şirketlerinde toplam 50 bin kişi çalışıyor.

Papa
Bir milyar Katoliğin ruhani lideri olması ve her sözüne itaat edilmesi, son zamanlarda sağlığı bozulsa da onu dünyanın en güçlü insanlarından biri yapıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır