kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Gay piskopos görev başında

Amerikalı eşcinsel papaz Gene Robinson düzenlenen bir törenle New Hamshire Şehri Piskoposu ilan edildi. Kilisenin aldığı bu karar Hıristiyan alemini ikiye böldü

Amerikan Anglikan Kilisesi'nin piskoposluğa atadığı gay papaz Gene Robinson törenle görevine başladı ancak bir eşcinselin piskopos olması Hıristiyan dünyasında sert tartışmalara neden oldu.

PROTESTO YAĞIYOR
Robinson'ın 50 Amerikalı piskoposla beraber katıldığı tören, Durham kentinde bulunan bir buz hokeyi sahasında gerçekleşti. Olabilecek gösteri ve saldırılara karşı sahanın etrafında polis tarfından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Robinson, ailesinin de katıldığı törende duygusal anlar yaşadı. Yaptığı konuşma sırasında sesi titreyen Robinson, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Törenden hemen sonra açıklama yapan Anglikan Kilisesi ruhani lideri Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams ise, kilise içinde meydana gelen bölünmeleri üzüntü verici olarak nitelendirdi.

Robinson, ağustos ayında Amerikan Anglikan Kilisesi'ne bağlı, 38 Amerikan eyaletini temsil eden 1000 kadar piskoposun katıldığı yıllık toplantıda yapılan oylamada, muhafazakâr kanadın şiddetle karşı çıkmasına rağmen oyların 3'te 2'sini almıştı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır