kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

AB başkanı oluyorum acilen sponsor lazım!

2004'te 6 aylık AB dönem başkanlığını alacak İrlanda, zirve ve toplantıların maliyetinin 100 milyon doları bulacağı hesaplanınca, sponsor arayışına girdi

Sponsorluk anlaşmaları sadece başarılı sporcular ya da ünlüler ve büyük markalar arasında olacak değil ya! Bir ülkenin hükümeti ve birçok dev marka arasında da pekâlâ olabilir... Ya da olup olamayacağını hepimiz önümüzdeki yıl göreceğiz. Çünkü Avrupa Birliği'nin (AB) 6 ayda bir değişen dönem başkanlığını İtalya'dan alacak İrlanda, bu alanda bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Bir ana zirve, üye ve aday ülkelerin bakanlarının buluşacağı ara zirveler, delegasyon ziyaretleri, konferanslar, medya toplantıları ve onlara iletişim-ulaşım hizmetleri gibi dönem başkanlığında yapılacak etkinliklerin mali yükünü ülke bütçesinin kaldıramayacağını hesaplayan İrlandalı yetkililer, Dell bilgisayarları, Microsoft internet hizmetleri, Guinness içecekleri gibi dev firmalara sponsor olmaları için teklif götürüyor.

Dönem başkanlığı sırasında yapılacak bütün zirve ve etkinliklerin maliyetinin yaklaşık 100 milyon dolar olacağı hesaplanıyor. Başbakan Bertie Ahern yönetimindeki İrlanda hükümeti sadece 4 milyon dolar toplayabildi. Maliye Bakanı Charlie McGreevy de bütçesinden yaklaşık 35 milyon dolar ayırabileceğini söyledi. Yani gereken miktarın yarısından da azı, sadece 39 milyon dolar toplanabildi.

2200 TOPLANTI OLACAK
İrlandalı yetkililer, sponsorluğun ülke firmalarına kendilerini dünyaya tanıtma imkanı sağlayacağı görüşünde. Tipperary firması sözcüsü Marie Cooney, "Adımızı tanıtmak için çok önemli bir yol olacak. Delegelerin dikkatini çekebileceğiz" dedi. Dönem başkanlığında İrlanda'nın başkanlık edeceği 2 bin 200 AB Konseyi toplantısı olacak.

Bunların bir kısmı Brüksel'de (Belçika), bir kısmı da İrlanda'da yapılacak. Bakanlıklarda oluşacak eleman ihtiyacı da, yaklaşık 250 personel çeşitli görevlerden kaydırılarak giderilecek. Zirvelere katılacak liderlerin güvenliğini sağlamak, küreselleşme karşıtlarının gösterilerini de onlardan uzak tutmak için binlerce polis memuru ve özel güvenlik görevlisi gerekecek. 1 Mayıs'ta yeni üyelerle birlikte yapılacak ilk 25'li AB toplantısına 100 bin göstericinin akın etmesi bekleniyor.

ÜÇ ŞİRKET TALİP OLDU

Ana sponsor Guinness biraları...
Temasa geçilen firmalardan İrlandalı bira ve içecek firmaları Guinnes ile Tipperary, sponsorluğa sıcak bakıyor. Ancak resepsiyonlar ya da toplantılarda kameraların alabileceği yerlerde logolarının görülmesi kaydıyla. Dell ve Microsoft da zirvelere katılacak yetkililer ve binlerce medya mensubuna iletişim ve internet hizmetleriyle bilgisayar kullanımı sağlayacak.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır