kapat
04.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'Kahraman Er Jessica' dünyaevine giriyor

Irak savaşında Saddam'ın askerlerine esir düşen ve şaibeli bir operasyonla kurtarılan Er Jessica Lynch, Yüzbaşı Ruben Contreras'la önümüzdeki yılın haziran ayında evlenecek

Amerikan basınında önce Irak savaşının kahramanı ilan edilen, sonra da kahramanlığı tartışılan Er Jessica Lynch evleniyor. Savaş sırasında birliğiyle birlikte yanlış bir dönüş yapınca Irak ordusunca esir alınan, bir hafta esir tutulduktan sonra kurtarılan Jessica (20), ülkesinde kahramanlar gibi karşılanmıştı. 507'nci Destek Bölüğü'nde görevli olan Er Jessica'nın konvoyu, Irak'ın güney kenti Nasıriye'de yanlış bir dönüş yapınca kendilerini Saddam'ın askerlerinin ortasında buldu. Bir süre çatıştıktan sonra birliğindeki bazı arkadaşları öldürüldü, bazıları da esir alındı. ABD askerlerinin yoğun arayışları sonrası 1 Nisan günü bulunan esir Er Jessica, tutulduğu bir hastaneye yapılan operasyonla kurtarıldı. Aldığı yaralar nedeniyle Almanya'daki ABD askeri üssünde tedavi edilen genç asker, evine döndükten sonra basının karşısına uzun süre çıkmadı. Ordudan madalya alarak onurlu şekilde çıkarılan Jessica, hayatını anlattığı "Ben de Bir Askerim" adıyla bu ay bir kitap çıkardı.

YAŞADIKLARINI KİTABA DÖKTÜ
Televizyon röportajları ve kitabının tanıtım turları nedeniyle nişanlısına fazla vakit ayıramadığı söylense de Jessica'nın önümüzdeki ay nişanlısı Yüzbaşı Ruben Contreras'ın ailesiyle tanışacağı, çiftin gelecek yılın haziran ayında evleneceği belirtiliyor. Müstakbel damadın annesinin ABD televizyonlarına verdiği bilgilere göre çift, iki yıl önce Teksas'ta tanıştı. İkisi de Fort Bliss kasabası yakınlarındaki bir üste görevliydi. Ancak Jessica, geçtiğimiz ocak ayında Irak savaşına katılmak üzere Kuveyt'e gönderildi.

EŞİ DE ORDUDAN AYRILACAK
Görevleri nedeniyle çiftin uzun süre ayrı kaldığını anlatan anne Lisa Latorre, her gün onlarca kez telefonla konuşarak aşklarını ayakta tuttuklarını söyledi. Önümüzdeki yıl ordudan ayrılmayı planladığı belirtilen damat Ruben Contreras'ın Colorado Üniversitesi'ne başvurduğu ve burada göreve başlayabileceği belirtiliyor.

Amerikan halkı ve basınının sevgilisi haline gelen Jessica'nın evlilik haberleri de gazete manşetlerine çıktı. Çiftin Colorado'ya yerleşip bir aile kurmak istediğini söyleyen anne Latorre, "Bu mutluluğu hak ediyorlar" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır