kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

KAZIM KANAT


Seni dinlemem Luce!

Hiç kimse beni bu görüşümden vazgeçiremez. Ekselansları Lucescu bile. Eğer; "Bak Kanat" diye başlasa ya kulaklarımı tıkarım, ya da çeker giderim.

Ekselansları Luce ben değil sen beni dinle;

1- Ahmed Hassan, maç değiştiren bir oyuncu. Yani işi gol atmak. Sen golü Ahmed Hassan'ın yüzünden yedik diyerek hata yapıyorsun. Hem de büyük hata.

2- Beşiktaş golleri senin Galatasaray'dan getirdiğin Emre Aşık yüzünden yedi. Nasıl mı? Birinci golde adam yanından gitti. İkinci gol yüksek hava topuydu vurdular.

3- Ekselansları Lucescu kendi adamlarını koruma. Bak; Daniel Pancu bile sahte oynuyor. Kulübede ise Yasin Sülün ile Ümit Aydın oturuyor. Hiç yapmadığını yapıyor ve Beşiktaş'ın önünü kesiyorsun. Takımda ayırımcılık yapıyorsun. Bir baba evlatları arasında ayırım yapar mı? Sen yapıyorsun!

Gecikmiş itirafçılara...
Kanal 7'de Beşiktaş-Fenerbahçe maçının "Çizgideki top" tartışması yapılırken programa telefonla katılan F.Bahçe Kaptanı Müjdat Yetkiner; "Evet top çizgiyi geçmişti" dedi. Geçen gün; Lig TV'de golü atan Mehmet Özdilek ile golü yiyen Engin İpekoğlu dediler ki; "O top çizgiyi geçti..." Topu çizgiden çıkaran Semih Yuvakuran da itirafını yaptı; "Keşke o gün bu olayı söyleyebilseydim..."

İnsanlık tarihi "Kral çıplak"diyen yürekli insanlara saygı duyuyor.

Gecikmiş itirafçılara değil!...

Dikkat!..O golü veren Çetin Oytuner'e bir daha hakemlik yaptırılmadı. O program da bu cesur hakem de olmalıydı.

Öcal abi haklısın!
Biliyorsunuz, Sergen Yalçın, İngiltere'ye karşı maçın başında oynasın, oynayabildiği kadar oynasın görüşünü savundum. Sonradan oynaması gürüşünü savunanların tümünü; futbol cahili ilan ettim.

Yanlışım şu. Cahil dediklerimin ismini yazmadım. (Ama o kadar çok cahil var ki) Sevgili Öcal Uluç'tan Türkiye'deki köşesinde sıkı bir eleştiri yazısı aldım. Şu bilinsin ki ; Hıncal Uluç ustaya futbol cahili demek gibi bir kültüre sahip değilim. Bu nedenle Öcal ağbiye kocaman bir özür ve kocaman bir öpücüklü teşekkür!

Şenay: Ya grupçu ya da gazeteci ol
Sayın Ali Şen'in başkanlığında Fenerbahçe'yi içten çökertme hareketine Milliyet yazarı, Sevgili Erdoğan Şenay da katıldı. Şenay'ın bu hareketi mesleki kurallara aykırı. Sevgili Şenay; spor yazarıysan grupçuluğu bırak. Hayır diyorsan o zaman spor yazarlığını bırak. Çünkü; Okur tarafsız yazara inanır.

Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz!
Stadın anonscusu saygıyla arz etti; " 62 Dünya Kupası üçüncüsü takımın oyuncusu Tomas Pospichal'ı kaybettik. Bir dakika saygı duruşu lütfen!..." Statta insanı insan yapan bir sessizlik. Sadece; Beşiktaş tribünlerinden ıslıklar.

Başımı öne eğdim. Bir gün önce Fanatik'te sevgili Cem Dizdar'ın yazısı daha büyük anlam kazandı;

"Atv'de yayınlanan Barcelona- Deportivo maçı incesinde Katalan Romancı M. Vasquez Montolban'ın ölümü için yas tutuldu. Şiirleri lazer gösterisiyle hep birlikte okundu..."

Beşiktaş'ın genç kuşak yazarları içinde en seçkin yere aday olan sevgili meslektaşım Dizdar yazısını bağlıyor; "İnönü'de ne zaman bir edebiyatçı, bir bilim adamı için saygı duruşunda bulunacağız?..."

İşte olayın geldiği nokta bu.

Sevgili Dizdar bak gerçek şu;

Beşiktaş taraftarı olduğunu iddia edenler; "Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz..." diye tempo tuttuğu sürece.. Bir dakikalık da olsa adam olmayı, insana insan gibi saygı duymayı hiçbir zaman yapmayacağız. Geleneklerin ve yükselen değerlerin takımı olan Beşiktaş maalesef bir avuç serseriye teslim olmak üzere.

Beşiktaş adına en utanılacak yön de bu. "Esrarı da içeriz..." diye bağıranlar varolduğu sürece hiç baba oğluna; "Hadi oğlum sen de Beşiktaşlı ol" demez.

OKUYUCULARLA BAŞBAŞA

Devrim ARASAN
Hayatını niye riske atıyorsun? Seni öldürmek isteyen çok kişi var. Kendine yazık etme, yazık olur sana?

- Ne yazmışım ben? Demişim ki, Fiorentina Başkanı Cecchi Gori'nin bile soyunma odasına girmesine izin vermeyen (Başkan da, annanem de girer demiş Terim'i kovmuştu), medyaya antrenman kapatan Fatih Terim nasıl olur da soyunma odasına kameranın girmesine izin verir? Bu kadarcık eleştiriyi bile kabullenemiyorsunuz.

Umut YAZĞAN
Sayın Bilgili, "Alpay'a kapımız açık" diyor ya. O kadar değil. Dünyada her futbolcu Beşiktaş'ta oynar ama Alpay asla. Yazınıza tam destek.

Başkan Sayın Bilgili'nin de bu konuda görüşünden vazgeçtiğini öğrendim.

Ersin GÖKBUDAK
Galatasaray, Olimpiyat Stadı'na el koydu diyorsunuz ya. Su toplama havzası olan ve koruma altına alınan Ümraniye'ye tesis yapıldı. Fulya'da imar değişikliği yapıldı. Duyarlılığınız sadece Galatasaray için mi?

Beşiktaş semtinin içindeki ada bile Galatasaray'ın. Ne oluyoruz!!!


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır