kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

KENAN ONUK


Hoca yanlışları

Son haftalarda kendisine çok güvenilen ünlü teknik direktörlerimiz inanılması güç teknik adam yanlışları yapmaya başladılar.

Fatih Terim, G.Saray için çok önem taşıyan Real Sociedad maçına neden haftalardır takıma giremeyen Tamas'la başladı? Bunun nedenini hala kimse bilmiyor. Nihat tek topta başını döndürdü Rumen'in ve daha maçın başında yenilen gol, G.Saray'ın tüm moralini aldı, götürdü. İki hafta önce PAF takımına yollanan bir oyuncu, böylesine önemli bir maçta ilk 11'e nasıl alınır? Bu çok ciddi bir teknik adam yanlışıydı. Bence maç sonunda, bu konudaki soruyu cevaplamadan sinirle röportaj mahallini terkeden Terim'in bu konudaki görüşlerini daha sonra mutlaka açıklaması gerekirdi. Sanki büyük teknik direktörler, bu tür hataları yapmak için o takımın Avrupa'daki en önemli, en kritik maçlarını bekliyorlardı.

Prag'a karşı tek forvet
Mircea Lucescu, hem G.Saray'da hem Beşiktaş'ta bugüne kadar ciddi, dengeli onbirler oluşturdu ve güzel futbol kadar emniyetli defans ve güçlü orta saha ile hem oyun kurarak inisiyatifi elde tutan, hem fizik güçleri yeterli futbolcularıyla kora kor mücadele eden, hem de rakip ceza alanında bulduğu pozisyonlarda ciddi tehlikeler yaratan ve her an gol bulabilen oyuncularıyla çok istikrarlı takımlar kurdu ve çoğunluğun takdirini topladı. Ama neydi Allah aşkına Prag deplasmanındaki yanlış tercihlerin nedeni?

O maçta kendisinden korkan, çekingen, Beşiktaş'ın yarı kalitesinde olmayan bir takıma karşı tek forvetle çıktı. Futbolda tek forvet, maça, oyuna ağırlığını koymayı engelleyen bir risktir. Favori Beşiktaş'tı. Böyle bir maçta Yasin düşünülmeliydi. Hele haftalardır formsuz olan, belliki takım arkadaşlarıyla da sorunları olduğu kolay anlaşılan Pancu'nun yerinde. Diyelim ki, hepimizin beğendiği Lucescu'nun takdiri bu. Peki, İlhan'ın yokluğunda tek forvet haftalardır sakat ve formsuz olan Ahmet Dursun mu olmalıydı?

Lucescu belli ki böyle bir güçsüzlüğü beklemiyordu.Uzun süredir bir türlü iyileşemeyen Ahmet Dursun formsuz, küskün, takıma soğuk. Maç deneyimi yok sezon başından beri. Galibiyetle gruptan çıkma şansı çok yükselecek Beşiktaş'ın bu maçtaki tek forveti nasıl Ahmet Dursun olabilir? Hele Ahmed Hassan göz önündeyken. Gençlerbirliği'nden gelen yıldız fırsatçılığı, sürati ve rakibi eksiltebilme özelliğiyle forvette başarısız mı olacaktı? Ahmet Dursun'un kaleciyle karşı karşıya geldiği, ezdiği ya da kaleciye topu teslim ettiği en az bir pozisyonu daha maçın başında değerlendiremeyecek miydi?

Varlık içinde yokluk
Daum'un geçen haftaki kadro teşkili ise, bir başka hayal kırıklığı. İlerde tek forvet. Kanatlarda atılacak uzun toplara koşmaları dışında görevleri olmayan Serhat ve Tuncay. Ön libero Selçuk'un önünde de, ikili forvetin arkasında hücuma dönük oynamaya alışmış defans özürlü Rebrov ve stoperden orta saha oyuncusu olmaya yönlendirilen Ümit Özat. İlk müdahaleler yetersiz, oyunu kurmada etkisiz, yardım eden arkadaşı yok, dolayısıyla orta saha yok. Yusuf, Kemal ve Semih'in oyuna girmesiyle canlanan, dengelenen ve ilk yarıdaki görüntüyü tamamen tersine çeviren bir Fenerbahçe. Bu akşam Adana maçı, Daum'un hatalarından ne ölçüde ders aldığını bizlere gösterecek. Varlıkta yokluk çekmeye gerek var mı?


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır